• DOLAR 32.549
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2431.568
  • ...
SON DAKİKA
Dünya alarma geçti; sınırlar kapatıldı SIRADA KOVİD-20 Mİ VAR?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / ABUZER ATASOY 

Dünya henüz Kovid-19’un etkilerinden kurtulmadan İngiltere’den olumsuz bir haber geldi. Ülkede, Kovid-19’un mutasyona uğradığı ve daha hızlı yayılan yeni bir türünün tespit edildiği açıklandı.

İngiltere'de koronavirüsün daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonunun tespit edilmesinin ardından Avrupa ülkeleri teker teker uçuşları durdurma kararı aldığını açıkladı.

İLK AÇIKLAMA İNGİLTERE SAĞLIK BAKANLIĞINDAN GELMİŞTİ

Kovid-19’un mutasyona uğradığına ilişkin ilk açıklama geçen pazartesi günü İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock tarafından yapılmıştı.

Londra'nın yanı sıra İngiltere'nin doğusu ve güneydoğusunda vaka sayısında "keskin" bir artış olduğunu kaydeden Hancock, virüsün mutasyona uğradığını ve bu yeni türle 1000'den fazla kişinin enfekte olduğunu belirlediklerini açıklamıştı.

Yeni virüs türünün vaka sayılarını hızla arttığını belirten Hancock, bu konuda Dünya Sağlık Örgütünü (DSÖ) bilgilendirdiklerini aktarmıştı.

YÜZDE 70 DAHA HIZLI YAYILIYOR

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da ülkede daha hızlı yayılan koronavirüsün bir türünün tespit edilmesinin ardından cumartesi günü kabineyi toplamış ve Londra ve çevresinde kısıtlamaların daha sıkılaştırılması gerektiğini belirtmişti.

Johnson, önlemlere rağmen virüsün yayıldığını kaydetmişti.

DSÖ'DEN YENİ TÜR KORONAVİRÜSE KARŞI ÇAĞRI

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa ülkelerini yeni tür koronavirüsün yayılmasını önlemek için tedbirlerini sıkılaştırmaya çağırdı.

DSÖ Avrupa Bölgesel Ofisi'nden yapılan açıklamada yeni tür koronavirüsün şu ana kadar İngiltere dışında Danimarka, Hollanda ve Avustralya'da görüldüğüne dikkat çekildi.

Örgütten yapılan açıklamada, "Bulaşmanın yoğun ve yaygın olduğu Avrupa'da, ülkeler kontrol ve önleme tedbirlerini iki katına çıkarmalı" ifadelerine yer verildi. Açıklamaya göre, şu ana kadar Danimarka'da dokuz, Hollanda'da bir ve Avustralya'da da bir vaka olmak üzere toplam 11 vaka tespit edildi.

 

DÜNYA İNGİLTERE İLE SINIRLARI KAPATIYOR

İngiltere’den gelen “yeni tür koronavirüs” haberleri bütün dünyada endişeye yol açtı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülke, İngiltere ile sınırları kapattı.

Fransa, Almanya, İtalya, Belçika, Avusturya ve Hollanda, İngiltere'yle uçuşları durduracaklarını bildirdi. Çekya, İngiltere'den gelenler için daha katı karantina önlemleri uygulanacağını açıkladı.

Hollanda'nın uyguladığı yasak, yılsonuna kadar sürmek üzere pazar sabahı yürürlüğe girdi.

İtalya Sağlık bakanı Roberto Speranza, pazar günü İngiltere'den uçuşları durduran ve son 14 gün içinde İngiltere'de bulunanların İtalya'ya girişini engelleyen bir karar aldıklarını, kararın 6 Ocak'a kadar geçerli olacağını duyurdu.

Alman yetkililer, pazar gece yarısından itibaren İngiltere'den uçuşları yasakladığını ve yasağın 31 Aralık'a kadar süreceğini bildirdi.

Fransa Başbakanı Jean Castex, İngiltere ile hava, kara ve deniz yolu ulaşımını Pazar gece yarısından itibaren 48 saat süreliğine durduracaklarını açıkladı.

İngiltere ile sınırları kapatma Avrupa ile sınırlı kalmadı. Arjantin, Şili, Kanada ve Fas başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesi İngiltere’den uçuşları askıya aldı. Bu ülkelerin sayısının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir