• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Cam Sera Tesisi'ne ilk domates fideleri dikildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sivas'ın yeni bir markası olan 'Netgreen Tarım Hayvancılık Gıda İnş. San. Tic. AŞ' tarafından yaptırılan tesise ilk fideler, Vali Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ve il protokolü üyeleri tarafından dikildi.

Vali Salih Ayhan, üreten ve istihdama katkı sağlayan firma yetkililerine teşekkür ederek, "Seradan yıllık 2 bin ton domates elde edilecek. Bu tür tesislerin ilimize kazandırılması, Sivas'ın geleceğine ve tarımına ayrı katma değer katacak." dedi.

Vali Ayhan, "Çok yüksek bir teknoloji ve ufuk açan hizmeti Sivas'a kazandıran firmamızı cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Beni en çok heyecanlandıran projelerden birisi olduğunu söyleyebilirim. Her alanda Sivas gelişiyor ama tarım alanında bambaşka bir gelişme var. Sivas'ın tarımda çok iyi bir ivme kazandığını söyleyebilirim. Termali sadece sağlık turizmi açısından değil, görsel ve kültürel amaçla kullanıyoruz. Altınkale travertenleri, geleneksel çadır alanları, meydan düzenlemeleri, oteller ve şimdi de jeotermal seramız. Burası, bölgeye adeta ayrı bir katma değer kattı. İnşallah ilimiz bu güzelliklerle adından sıkça söz ettirecek." şeklinde konuştu.

Seranın Sivas'a vizyon açacağını dile getiren Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise "İçerisinde bulunduğumuz bu Çermik bölgesi yıllardır şifa dağıtıyordu. Yapılan bu sera projesi ile inşallah Sivas bir önemli bir tarım merkezi olacak." dedi.

Sivas'ta bir ilki başararak termal akıllı sera projesini hayata geçirdiklerini söyleyen NetGroup Ortaklarından Sami Aydın, “Böyle bir tesisin ilk fide dikimini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sivas'ta ilk sera projesi burası, akıllı bir sera, modern bir sera. Sıcak Çermik suyu, bugüne kadar sağlık için şifayken bundan sonra tarım için, kırsalda istihdam için de şifa olacak." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir