• DOLAR 32.52
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2419.73
  • ...
1,5 milyon TL’lik elektrik kablosu çalan 14 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde yaşanan elektrik kesintilerinin kabloların çalınması nedeniyle meydana geldiği bilgisine ulaştı. Kentte farklı zamanlarda trafo içlerindeki elektrik kablolarının çalındığı ihbarı üzerine çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında hırsızlık olaylarının meydana geldiği bölgelerde polis toplam 286 adet güvenlik kamerasının kayıtlarını inceledi. Güvenlik kamerası kayıtlarından kimlikleri belirlenen 14 şüpheli, eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Operasyonda 1,5 milyon TL değerindeki kabloların bir kısmı ele geçirilirken çok sayıda suç kayıtları olan şüphelilerin, dikkat çekmemek için kendilerini trafo çevrelerinde piknik yapan aile ya da araçları bozulmuş kişiler gibi gösterdikleri öğrenildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Şehitkamil ilçesi Şehirgösteren Mahallesi’nde bulunan bir spor tesisinin bakır kablolarını çalan şüpheli çalıntı kablolar ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Ayrıca, Şahinbey ilçesi Savcılı Mahallesi’nde şüphe üzerine polis tarafından durdurulan J. C. ve H. A. M’nin yanında bulunan çok sayıda elektronik eşyanın bir okuldan çalındığı tespit edildi.

Yapılan araştırmalarda aynı okuldan daha önce de hırsızlık yaptığı tespit edilen Y. E. A’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 3 şüpheli, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir