• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Hırsızlarla başı dertte olan esnaf yetkililerin soruna duyarsız kalmalarından şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Zeytinburnu ilçesinin Seyitnizam Mahallesi'nde bakkal dükkânı işleten esnaf sık sık yaşanan ve bir türlü çözüme kavuşmayan hırsızlık vakalarından dert yanıyor. Yıllardır aynı yerde esnaflık yapan vatandaşlar, hem mahallelinin evlerinde hem de mahallede bulunan iş yerlerinde yaşanan hırsızlıkların sürekli artarak devam ettiğini ve yetkililerin yaşanan hırsızlıklara karşı duyarsız kaldıklarını ifade ediyor.

Maddi değeri büyük olan çok sayıda ürünlerinin çalındığını, hırsızlara ait görüntülerle birlikte emniyete gitmelerine rağmen yaşadıkları mağduriyetin giderilmediğini ve hırsızların ellerini kollarını sallayarak rahatlıkla dolaştığını belirten esnaf, yetkililerin sorunlara duyarsız kalması sebebiyle sık sık yaşanan küçük olaylarda hiçbir şekilde emniyete başvurma gereği duymadıklarını, çünkü sorunun emniyette çözüme kavuşturulmadığını vurguladılar.

 

"16-17 liralık sigara içen adam gazete çalmaya tenezzül ediyor"

Yıllardır aynı mahallede bakkal dükkânı işleten Esnaf İbrahim Talayhan, "Adamlar ihtiyaçtan değil alışkanlık yaptıkları için hırsızlık yapıyorlar. Adam 16-17 liralık sigara içiyor ama bir gazeteye tenezzül ediyor. 45 yaşındaki adam gazetemizi çalıyor. 'Neden çalıyorsun?' diye sorunca da 'Eve götürüp okuyacağım sonra geri getireceğim.' diye dalga geçer gibi cevap veriyor. Dövsen bir dert dövmesen bir dert." dedi.

İbrahim Talayhan

"Emniyet sorunlarla ilgilenmiyor"

Bundan 3 sene önce dükkânlarında yaşanan büyük bir hırsızlığa ait kamera görüntüleriyle birlikte emniyete gitmesine rağmen kimsenin sorunlarıyla ilgilenmediğini belirten Talayhan, "Elimde görüntü olduğu halde emniyete gidince bana 'Dükkânın sigortası var mı? Zararın sigortadan karşılanır.' deyip geri gönderiyor. Niye sen devlet değil misin? Suçluyu yakalaman gerekmiyor mu? Sigorta ile ne alakası var. Adam gelip muz çalıyor. Bir muzun değeri belki çok değil ama bu kişi büyüdüğünde başka hırsızlıklar da yapacak, milleti, dolandıracak. Bunun önü alınmazsa yarın öbür gün daha büyük sorunlar olabilir. Emniyet büyük hırsızlıklarda bir şey yapmıyor. Öyle olunca bir muz için, gazete için şikâyette bulunmuyoruz. 2-3 sokak ötede yine market işleten bir arkadaşımız dükkânına giren hırsızları pompalıyla kovalayınca mahkemelik oldu. Devlet esnafa dava açtı. Polis 'Eğer hırsıza bir şey yaparsanız başınız belaya girer' diyor. Öyle olunca da hırsıza da bir şey yapamıyorsunuz." diye konuştu.

Cevdet Koç

"Dükkânım yakılıp kurşunlandı ama emniyet bir şey yapmadı"

Aynı mahallede bakkal dükkânı işleten Cevdet Koç isimli esnaf da "3 defa sıkıntı yaşadık. Mahkemeye verdik, şikâyetçi olduk, herhangi bir şey yapmadılar. Hırsızlar ellerini kollarını sallayarak serbest bir şekilde geziyorlar. Yine mağdur olan biz oluyoruz. Dükkânımı yaktılar, kurşunlattılar. Emniyete gidip şikâyetçi olduk ama hiçbir şey yapılmadı. Hırsızları yakalayıp bıraktılar.  Hırsız adamın malını alıp canını yakıyor ama 2-3 ay içerde yatıp çıkıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir