• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis Dere Üstü Islah Projesi'nde esnafın mağduriyeti giderilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bir otelde sabah kahvaltısında esnafla bir araya gelinen toplantının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İl Başkanı Ziya Yoldaş, dere üstü projesinde uygulanan haksızlıkların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, yerelde konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan ise projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a doğru anlatılmadığını, başta vakıf dükkanları olmak üzere, birçok caminin ve tarihi eserin de yıkımına neden olacağını vurguladı. Tekel Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile Bitlis’te yaşanan göç dalgasına bu projeyle 2’nci kez devam edildiğini, bu proje sonunda da birçok esnafın Bitlis’ten göç edeceğinin altını çizdi.

Toplantıda konuşan İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, ise, konuyu mecliste gündeme getirdiklerini, ellerinden geldiği kadar da takipçisi olacaklarını söyledi.

Oral, konuşmasında şunları söyledi:

"Bitlis’te çalışmaları devam eden Dere Üstü Projesi'nde esnaflara uygulanan fiyatların birçok esnafı mağdur ettiğini gördük. Projenin hayata geçirilmesi Bitlis için önemliyse esnaflarında burada mağdur edilmemeleri için alternatif çözümler üretilmelidir. Burada dinlediğimiz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın anlattıkları gibi dere üstünde bulunan esnaflar bu kötü kokuları hiç hak etmiyorlar. Kanalizasyonun açıktan aktığı bu bölgede bir rehabilitasyon çalışması yapılacaksa buradaki esnaflara da alternatif çözümler üretilmelidir. Yeni yerler gösterilerek, bu esnafların mağdur edilmemesi gerekiyor. Biz bu konuda üstümüze düşenin yapacağız. Gerekirse mağdur esnaflarımızdan bir heyetle Ankara’da ilgili bakanlıkları ziyaret ederek, doğru bilgilendirmelerle konuya çözüm bulabiliriz. Ancak bunun dile getirmezsek, buradaki esnaflarımız mağdur olacaklar. Belki de 2'nci dalga göçün tetikleyicisi olacaktır. Buraya kadar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Toplantının ardından Milletvekilleri çarşı merkezindeki dere üstünde bulunan bazı esnafları ziyaret etti. Milletvekilleri Muş'a hareket ederek geçtiğimiz günlerde Covid-19'a yakalanarak hayatını kaybeden İYİ Parti Muş İl Başkanı Ramazan Aşık’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunacak. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir