• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
El-Ezher'den skandal bir fetva!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El-Ezher Uluslararası Elektronik Fetva Merkezi tarafından yayımlanan sözde fetvada, İhvan-ı Müslimin hareketine katılmanın "şer'i olarak yasak" olduğu belirtildi.

İhvan-ı Müslimin hareketi, Mısır'ın darbeci yönetimi tarafından 2014 yılından bu yana "terör örgütü" muamelesi görüyor.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, darbeyle alıkonulmasının ardından İhvan Hareketi'ne yönelik başlatılan katliam, hukuksuz uygulama ve yargılamalar hala devam ediyorken, El-Ezher'in sözde fetvasının, Suudi Arabistan Kıdemli Alimler Konseyi'nin tutumuyla uyumlu olması dikkat çekti.

El-Ezher'in sözde fetvasının, BAE Fetva Konseyi tarafından da destek bulması, siyonist işgal rejimiyle normalleşme adımları atan ülkelerin cüretkarlığını gözler önüne serdi.

Şark'ul Avsat'da yer alan haberde; El-Ezher'in sözde fetvasında İhvan Hareketi'ne katılmanın yasak olması şöyle gerekçelendirildi:

Allah'ın kitabı ile Resulü'nün sünnetlerine tutunup bu ikisini şeriatın maksatlarına ve söylem birliğinin temellerine göre kavramak ve safları birleştirip fitne ve buna sebep olan şeylerden uzak durmak Allah'ın rızasını kazanmanın tek yoludur. Kamu, özel, küçük ve büyük herkesin nezdinde bu grupların (İhvan ve benzeri hareketler) bazı metinleri karalamak, bunları bağlamlarından kopararak hedeflerini ya da siyasi emellerini gerçekleştirmek için kullanmak, tek bir vatanın evlatları ve hatta tüm insanlığın arasına fitne ve nifak tohumları ekerek yeryüzünde fesat çıkarmak ve toplumları kafirlikle ya da başka şeylerle suçlamakla ne yaptıkları anlaşıldı. Yukarıda sözü edilen şeyler ile bu gruplara katılmak yasaklanmıştır ve sunulan kanıtlardan hareketle bu gibi aşırılık yanlısı gruplara mensup olmak şer'i olarak haramdır.

Kasım ayı ortalarında, Suudi Arabistan Kıdemli Alimler Konseyi de İhvan-ı Müslimin Hareketi'ni, "İslam'ın yaklaşımını temsil etmeyen, partizan hedeflerinin peşinde koşan, din kisvesi altında hareket eden ve ayrılığı, fitneyi, şiddeti ve terörizmi körükleyen bir terör örgütü" olduğunu duyurmuş, bu gruba mensup olanlara ya da sempati besleyenlere karşı uyarıda bulunmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir