• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çin, aşıyı Uygurlar üzerinde deneyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haberde Pekin'in, Sinopharma ve Sinovac Biotech şirketlerinin aşılarından 100 milyon doz aşı alıp dağıtacağı da yer aldı.

Aşı henüz resmi onay almamış olmasına rağmen Çin, önümüzdeki yılın başlarında Sincan Uygur özerk bölgesindeki vatandaşlarını aşılamak için bir program başlatmayı planlıyor.

Deneme aşamasındaki iki aşının “acil durumlarda kullanım için” onay almasının ardından Çin'de en az bir milyon kişi aşı oldu ancak bu durum şu ana kadar devlet çalışanları ve uluslararası öğrenciler gibi öncelikli olan gruplarla sınırlı kaldı.

Çin, koronavirüse karşı gelişiminin son aşamalarında olan beş aşıya sahip ancak bunların hiçbiri yetkililerden resmi onay almadı ve son aşamalarındaki deneylerinin sonuçları henüz yayınlanmadı.

Bir il sağlık yetkilisi, yerel basına yaptığı açıklamada, Çin takviminin yılbaşı tatilinden sonra aşıların Sincan'da bölge halkının tamamına sunulacağını söyledi.

Yetkililer, bölgeye şimdiye kadar 118 bin doz aşının ulaştığını ve aşılama programını bölge nüfusunun tamamına uygulamadan önce risk altındaki tüm grupları 5 Şubat'a kadar aşılamayı planladıklarını söylediler.

Yetkililer, aşıların kim tarafından geliştirilip üretildiğini belirtmedi.

Sincan, bölge halkının tamamının aşılanması planı için bir takvim belirleyen ilk eyalet.

(Şark'ul Avsat)

Bu haberler de ilginizi çekebilir