• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Bakanlar Koca ve Gül, 9 kişinin hayatını kaybettiği hastanede incelemede bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Hastanesinin Covid-19 yoğun bakım ünitesinde meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangında 9 kişi hayatını kaybetti.

Hastanedeki patlama ve yangınla ilgili bilgi almak üzere uçakla Gaziantep’e gelen Sağlık Bakanı Koca ve Adalet Bakanı Gül, yetkililerden bilgi aldı.

Hastanede incelemelerde bulunan Bakan Koca ve Bakan Gül, daha sonra hastane önünde gazetecilere açıklamalarda bulundular.

Yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Koca, yangının 04.30 civarında çıktığını belirtti.

“9 vatandaşımızı kaybettik”

Patlama ve yangının çıkış nedeniyle ilgili bilgi veren Koca, “Özellikle yoğun bakımda bizim yüksek akımlı oksijen vermek üzere kullandığımız bir cihazdan kaynaklanan sorunla yangının çıktığını biliyoruz. Bunun da devamında 20 yataklı serviste hasta sayısı 19 kişiydi. 19 kişiden 7 vatandaşımız olay anında hayatını kaybetti. Bir vatandaşımız, 11 hastanın özellikle transferi döneminde, bir hastamız da 4,5 saat sonra nakil yapılan hastanede hayatını kaybetmiş oldu yani toplam takip edilen 19 hastamızdan 9 vatandaşımızı kaybetmiş olduk. 10 hastamızın da nakli yapılarak civar hastanelerin yoğun bakımlarında tedavileri devam etmektedir. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyorum.” dedi.

10 hastanın kentteki çeşitli hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde tedavi altına alındığını belirten Bakan Koca, 3 hastanın da kendi talepleri ile hastaneden ayrıldığını ve toplam 14 hastanın tedavi süreçlerinin yoğun bakım servisinde sürdüğünü ifade etti.

“Herhangi bir sorun ve aksaklık tespit edildiğinde gereken yapılacaktır”

Yangına müdahale etmeye çalışan 16 hastane personelinin de yangından etkilendiğini belirten Koca, “Bununla ilgili 7 personelin yoğun bakımda yakın takibi yapılmakta. Kendilerini ziyaret ettik, ciddi bir sorunlarının olmadığını gördük. Zannediyorum bugün yoğun bakımda tedavileri tamamlanıp servise alınmaları mümkün olabilir. Olayla ilgili hem başsavcılık hem bakanlık olarak müfettiş görevlendirmesini anında yapıp incelemeyi başlattık. Soruşturma başlamış oldu. Bu anlamda herhangi bir sorun ve aksaklık, kusur tespit edildiğinde, yapılması gereken her neyse yapılma noktasında kararlı olacağımızdan vatandaşlarımız emin olsun. Rabbim memleketimize tekrar böyle bir şey yaşatmasın, milletimizin başı sağ olsun.” şeklinde konuştu.

Bakan Gül de yangın ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere bütün ilgili kurum ve kuruşlarının olay ile ilgilendiğini belirtti.

“Bu süreçle ilgili ihmal veya farklı bir konu varsa olay tüm gerçekliğiyle araştırılacaktır”

Gaziantep başta olmak üzere herkese baş sağlığı dileyen Gül, “Olayla ilgili olarak Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımız derhal soruşturma başlatmış ve 2 savcıyı görevlendirmiştir. 2 savcımız süreci tüm yönleriyle takip etmekte, süreci titiz şekilde soruşturmaktadır. Bir bilirkişi heyeti oluşturulmuştur. Konusunda teknik olarak uzman bu heyetin incelemeleri yapılmıştır. Süreç, hızlı ve titiz şekilde başsavcılık tarafından yerine getirilmektedir. İnsan canı en değerli ve aziz varlıktır. Buna yönelik bu süreçle ilgili ihmal veya farklı bir konu varsa olay tüm gerçekliğiyle araştırılacaktır. İdari ve adli anlamda tüm kurumlar gereken ne varsa yapacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Bu konuda tüm çalışmalar titiz şekilde sürecektir.” diye konuştu.

Olayda hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Gül, bu tür acıların bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Bakan Koca ve Gül, daha sonra hastaneden ayrıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir