• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
Van Şehid Durna`yı Bir Programla Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Defalarca yapılan saldırılara rağmen, devlet tarafından hiçbir koruma tedbiri alınamayan Mustazaf-Der Yüksekova Şubesinin 5 Mayıs 2011 günü uğradığı saldırı esnasında açılan ateş sonucu vurularak hayatını kaybeden Ubeydullah Durna`nın şehadetinin 40. Günü münasebetiyle Mustazaf-Der Van şubesinde bir program düzenlendi.

 

Şehitlik Ancak ne Ancak Allah Yolunda Ölen İnsanların Layık Olduğu Bir Makamdır
Okunan mevlit sonrası hayat hikâyesi ve dava arkadaşları dilinden fedakarlığı ve İslami samimiyetinin dile getirildiği programda, şehidin mazlumane yaşadığı hayat kareleri dile getirilirken, programa katılanlar gözyaşlarına engel olamadılar. Durna biyografisi sonrası Şehitlik ve Şehadet konulu bir konuşma yapan Eğitimci Mahmut Aytekin Şehitlik kavramının İslami bir kavram olduğunu ve ancak Müslümanların şehit olabilecek bir durumda olduğuna işaret etti. Aytekin, "Bu gün insanların birebir karşı olduğu ve düşmanlık ettiği dinin bu ulvi değerini kendi kokuşmuş zihniyetlerini temsilen öldürülen kişiler için kullandığına şahit olmaktayız. Oysaki şehitlik ancak ve ancak Allah yolunda ölen insanların layık olduğu bir makamdır, gayrisi yalandır." dedi.

 

İslam Davasına Hizmeti Hep Ön Planda Tuttu
Şehitliğin ve şehadetin her Müslüman`ın en büyük arzusu olduğunu belirten Aytekin, " Eğer Yüksekova`ya gitmişseniz şehit Ubeydullah`ın evinin ne kadar sıradan olduğunu görmüşsünüzdür. Evet, o belki bu dünyaya fazla değer vermedi. Kendisi için bir ev dahi imar etmeyi ikinci plana attı ve İslam davasına hizmeti hep ön planda tuttu. Öyle inanıyoruz ki Rabbimiz de şehit için cennetinde en güzel bir köşk inşa etmiş ve onu bununla bahtiyar etmiştir." dedi.

 

Allah Yolunda Bir Daha Şehit Olmayı İsterler
Cennetlerin bile şehitleri tatmin edecek bir makam olmadığına işaret eden Aytekin, " Cennete gidip de oradan tekrar çıkmak isteyen bir kimse bulunmaz. Ancak şehitler müstesna. Zira şehitler Allah`tan kendilerini tekrar diriltip dünyaya göndermesini ve Allah yolunda bir daha şehit olmayı isterler. Lakin Allah`ın katında hüküm verilmiştir ve dünyaya bir daha dönüş yoktur." dedi.

 

Program sonrası Ubeydullah Durna`nın hayatından kesitlerin alındığı sinevizyon ve okunan ilahiler sonrası, Molla Abdurrahim Timurtaşın okuduğu dua ile program son buldu.

Fikret Özkan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir