• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
CHP, 'futboldaki başarısızlık araştırılsın' dedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Süper Lig kulüplerinin, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon başarısız olduğu ve Türkiye futbolu adına ülkeye önemli bir kayıp yaşattığı ifade edildi.

Futbolda yıllardır boşa harcanan paraların sonunda acı gerçeği ortaya çıkardığı kaydedilen gerekçede, Süper Lig kulüplerinin artık Doğu Avrupa'nın futbola uzak kalan ülkeleri gibi hem Şampiyonlar Ligi hem de UEFA Avrupa Ligi için ön eleme turu oynamak zorunda kaldıkları belirtildi.

Bu sezon Avrupa kupalarında Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş, Galatasaray, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir'in mücadele ettiği anımsatılan gerekçede, alınan başarısız sonuçlarla Türkiye'nin UEFA'nın ülke puanı klasmanında 13. sıraya gerilediği bildirildi.

Gerekçede Türkiye takımlarının bu sezon Avrupa kupalarında son 30 yılın en kötü performansını sergilediği, Türkiye'nin bu sezonki performans değerlendirmesinde Faroe Adaları, Slovenya, Azerbaycan, 'İsrail', Macaristan, Arnavutluk, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerin gerisinde kaldığı, UEFA'ya üye 55 ülke arasında 33. sırada kendisine yer bulabildiğine işaret edildi.

Türkiyeli futbol takımlarının 15 yıl sonra turnuvalarda "bahar" aylarını göremeden elendiğine dikkati çekilen gerekçede, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup'ta yer alan A Milli Futbol Takımı'nın da son maçında deplasmanda Macaristan'a 2-0 mağlup olarak grubu son sırada tamamladığı ve C Ligi'ne düştüğü anımsatıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir