• DOLAR 32.512
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2498.411
  • ...
Siirt fıstığı kendi markasıyla ilk ihracatını gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Fıstık İşleme Tesisi, ürünlerini yüksek kalite standartlarında, ‘’Lezzetli, Taze ve Güvenli’’ mottosuyla üreterek tüketiciye ulaştırıyor. Hijyen kurallarına dikkat edilerek hazırlanan siparişler tüketicilere güvenle ulaştırılıyor.

Pandemi şartlarına rağmen hiçbir çalışmayı durdurmayan Siirt Fıstık İşleme Tesisi, tedbirlere uyarak, çalışmalarına devam ederek, kendi markası ile ilk ihracatını Almanya’ya gerçekleştirdi. Almanya’ya 7 ton Fıstık ihracatı gerçekleştiren tesis, yurt içinden de birçok kurumsal firmaya Siirt fıstığını pazarladı.

Bu yıl yüksek miktarda alım gerçekleştiren Siirt Fıstık İşleme Tesisi, ürünlerini getiren bütün üreticilerin fıstıklarının alımıyla ilgili gerekli analizleri yapıp tesise uygun olan ürünlerin çoğunu aldı.

 Şimdiye kadar Siirt’te fıstık piyasasının olmaması ve fiyatların değişken olması üreticileri zor durumda bırakıyordu.

Bu yıl piyasa fiyatını belirleyen Fıstık İşleme Tesisi, üreticilerden aldığı ürünlerin ödemelerini zamanında yapıp, bu sayede üreticinin mağdur olmamasını sağladı.

Fıstık İşleme Tesisi, fıstık alımı konusunda olduğu kadar, diğer teknik desteklemeler konularında da çiftçi ve üreticiye destek veriyor. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir