• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 17 Haziran Cumartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Medya Gazetesi; `Baraj Suları yükselince 6 kişi mahsur kaldı`
Batman Çayı`nda balık tutmaya giden 6 kafadar suların yükselmesi nedeniyle mahsur kaldı. Bir saat mahsur kalan 6 arkadaşın imdadına sivil savunma ekibi yetişti.

`Karnelerine kavuştular`
2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılı Vali Yardımcısı Yasemin Çetinkaya tarafından dağıtılan karne töreni ile sona erdi.

Pusula Gazetesi; `Batman Çevre Gönüllüleri yangınlar için uyardı`
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, hatalı sulamadan kaynaklı toprak erozyonu yaşandığına ve Dicle Nehri`nin kirlendiğine dikkat çekti. Argünağa, kuru ot mevsimi nedeniyle olası orman yangınları için tedbir alınmasını istedi.

`Eğitimde kalıcı çözümler üretilmedi`
Eğitim Sen Batman`daki eğitim sorunlarının devam ettiğini dile getirdi.2010-2011 eğitim öğretim yılını değerlendiren Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Şefik Yılmaz, eğitimin sorunlarının katlanarak arttığını ve bu sorunlara kalıcı çözümler üretilemediğini söyledi.

Doğuş Gazetesi; `Çevrecilerden Çölleşme Uyarısı`
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, hatalı sulamadan kaynaklı toprak erozyonu yaşandığına ve Dicle Nehri`nin kirlendiğine dikkat çekti. Argünağa, kuru ot mevsimi nedeniyle olası orman yangınları için tedbir alınmasını istedi.

`Bilim`den Gazetemize Ziyaret`
Batman İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim Gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Gazetemizin haber servisini ziyaret eden Bilim, son gündemde ilişkin soruları yanıtladı.

Mezopotamya Gazetesi; `Demokrasi Platformu operasyonları kınadı`
Batman Demokrasi Platformu bileşenleri önceki gün yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucu gerçekleşen gözaltıları değerlendirdiği bir basın açıklaması yaptı.

Batman Postası Gazetesi; `Köprü yatırımını 219`cu sıradan 1`e çıkardı`
Dün Gercüş`e giden ve burada bölge halkına yatırım müjdesi veren Maliye Bakanı ve Batman Milletvekili Mehmet Şimşek, 80 yıldır yapımı beklenen Kantar Köprüsü`nün 219`cu sıradan birinci öncelik sırasına çıkardığını ve köprü inşaatına kısa sürede başlanacağını ifade etti.

Batman Gazetesi; `DSİ Önüne Siyah Çelenk Bıraktı`
Baba Recep Sasonlu: "Bugün tüm çocuklar karnelerini aldı. Ben de oğlumun karnesini istiyorum" Devlet Su İşlerinin yaptığı sulama kanalında oğlunu kaybeden Recep Sasonlu, DSİ Batman 103. Şube Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı

`Operasyonda: 6 Kişi Serbest Bırakıldı`
Batman`da vatandaşlara zorla kepenk kapattırdıkları bazı işyerlerine saldırı gerçekleştirdikleri ve seçim zamanında halka baskı uyguladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 28 zanlıdan 6 kişi serbest bırakıldı.

Çağdaş Gazetesi; `Engelliler hak arayışında`
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi ile değişik kentlerden gelen Engelli Dernekleri temsilcilerinin katıldığı panel ve çalıştayda engellilerin önündeki engeller masaya yatırıldı..

Veysi Rüzgar-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir