• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
Gaziantep’te tedavisi tamamlanan kuşlar doğaya bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğal hayatlarında çeşitli nedenlerden dolayı yaralanarak tedavi altına alınan yırtıcı kuşlar, Gaziantep Hayvanat Bahçesindeki tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuştu.

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Erdem İsmetoğlu, Milli Parklar 15'inci Bölge Müdürü Ahmet Çörtük ve Doğa Koruma Milli Parklar 3'üncü Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek ve Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler’in yer aldığı programın ardından 3 kartal ve 2 şahin doğaya salındı.

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Erdem İsmetoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde her yıl 4 bin hayvanı tedavi ettiklerini söyledi.

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğünün yaralanmış yaban hayvanlarının tedavisini yaptığını belirtren İsmetoğlu, Türkiye genelinde 24 merkezlerinin bulunduğunu ve bunların bir kısmının hayvanat bahçeleriyle protokol yaptığını dile getirdi.

“Ülke genelinde her yıl 4 bin hayvanı tedavi ediyoruz”

İsmetoğlu, "Gaziantep Hayvanat Bahçesinde 3 kartal, 2 şahin, tekrar iyileştirilmek suretiyle doğaya bırakılmaya hazır hale getirildi. Bir yıl içerisinde burada 650 civarında yaralı hayvan iyileştirilerek tekrar doğaya salındı. Ülke genelinde ise her yıl 4 bin hayvanı tedavi etmek suretiyle doğaya salıyoruz.” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler de Türkiye'nin 54 ilinden Gaziantep'e getirilen 650 hayvanın tedavisini yaptıklarını aktardı.

Yaşamını sürdüremeyecek hayvanların bakımlarını üstlendiklerini belirten Özsöyler, "Yaklaşık 300 kanatlı ve kurtların sürekli bakımlarını sağlıyoruz. Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü sürekli bize destek veriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir