• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
​Hırsız girdiği marketi önce soydu sonra ateşe verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Olay, merkez Kooperatif Mahallesi Nihat Aykut Caddesinde Hüseyin Yıldırım'a ait markette meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, mahallede market işleten Yıldırım, iş yerini kapatıp evine gittikten sonra gece saat 03.00 sıralarında bir kişi maketin üst kattaki camını kırarak içeri girdi. Marketten para ve sigara çalan şüpheli, çıkarken güvenlik kamerasını fark edince iş yerini ateşe verip, kaçtı.

Marketten alevlerin yükseldiğini fark eden mahalle sakinleri durumu market sahibi, polis ve itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekipleri marketi saran alevlere müdahale etti.

"Hırsızlar güvenlik kamerasını fark ettikleri için marketi ateşe verdiler"

Mahalle gençlerinin kendisini arayarak marketin yandığını haber verdiğini söyleyen Hüseyin Yıldırım, hırsızların güvenlik kamerasını fark ettikleri için marketi ateşe verdiklerini belirtti.

Yıldırım, "Dün gece saat 03.00 sıralarında hırsızlar markete girip alacağını aldıktan sonra marketimi kundaklayıp kaçtılar. Gece saat 03.23’te mahallenin gençleri beni arayıp marketin yandığını haber verdiler. Koşarak geldim ve marketin yandığını gördüm, ,itfaiye ile birlikte müdahale edip yangını söndürdük.  Daha sonra hırsızların marketin üst katındaki camı kırıp içeri girdiğini, alt kattaki sigara reyonundan sigaraları aldıklarını, daha sonra ise güvenlik kamerasını gördükleri için de kasıtlı olarak marketi yaktıktan sonrada aynı şekilde üst kattaki camdan kaçtıklarını tespit ettik. Kamera kayıtlarının imha etmek için marketi yakmışlar, faillerin bulunmasını istiyorum. Kaybım çok büyük 400 bin TL gibi bir zararım var, marketim tamamen yandı." dedi.

"Sokağa çıkma kısıtlamasında bir tek mahallede tek bekçi yok"

"Eğer bir sokağa çıkma yasağı var ise ve bundan dolayı da hırsızlık yapılıyorsa bu benim değil devletin suçudur." diyen Yıldırım, hırsızların en ağır bir şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Yıldırım, "Devlet bizi evimize kapatıyorsa bizim hem canımızı hem de malımızı korumak zorundadır. Burası Siirt’in en işlek caddelerinden bir tanesidir ama bir tek bekçi yok, gece hırsızlar marketime girip çaldığını çalıyor ve marketimi ateşe verip kaçıyor ama ortada tek bir bekçi yok. Allah muhafaza eğer bütün apartman alev almış olsaydı ne olurdu, kaç can kaybı yaşanırdı? Buradan devlet büyüklerine sesleniyorum: ‘bu hırsızlıklara artık bir çare bulun’ bir gün hırsızı yakalayıp diğer gün karakolun arka kapısından salmasınlar, en ağır bir şekilde cezalandırılsınlar." dedi.

"İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini bilinmeyen bir nedenle olarak raporladı"

İtfaiye ekiplerinin tutuğu rapora tepki gösteren Yıldırım, ekiplerin yangını bilinmeyen bir nedenden ötürü çıktığını iddia ederek, "Her şey ayan beyan ortadayken nasıl olurda böyle bir rapor düzenlerler. Hırsızlık marketin üst katının çamı kırılarak yapılmıştır ve polis bunu tespit etmiştir." dedi.

Yıldırım, "Gece gündüz çalışarak çoluk çocuklarımıza ekmek götürmeye çalışıyoruz. Sabah 06.00’dan gece 00.00’a kadar çabalarken hırsız rahatlıkla gelip işini gördükten sonra marketi ateşe veriyor. Hiçbir denetim yok, devletin bu kadar bekçisi var ama bekçiler piyasada yok. Sokağa çıkma yasağı varsa güvenlik birimleri sürekli devriye atmalı." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir