• DOLAR 32.563
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2418.351
  • ...
Bakanlar Akar ve Çavuşoğlu Ukrayna Başbakanı Şmıgal ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün gece geldikleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'de resmi ziyaretleri kapsamında ilk olarak Başbakanlık Ofisi'ne geçti.

Burada, Bakanlar Akar ve Çavuşoğlu, Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal ile görüştü. Görüşmeye Millî Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere de katıldı.

Türkiye ile Ukrayna arasında 2011’den beri stratejik ortaklık ilişkilerinin bulunduğunu belirten Bakan Akar, iki ülke arasında mükemmel ilişkilerin olduğunu ifade etti.

İki ülke arasındaki üst düzey görüşmelerin artan bir ivme ile devam ettiğini dile getiren Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy arasındaki dostluğa dikkat çekti.

Bakan Akar, Ukrayna’nın Avrupa Atlantik kurumlarına entegrasyonuna destek verdiklerini belirterek, Kırım Tatarlarının güvenlik ve refahının temini ile hak ve çıkarlarının korunmasının önemine değindi.

Türkiye ve Ukrayna arasında savunma sanayi alanındaki iş birliğine de vurgu yapan Bakan Akar, giderek artan bu iş birliğinin gelecek dönemde daha ileri seviyeye gelmesinin iki ülkenin menfaatine olduğunu da belirtti. (İLKHA)  





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir