• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Koronadan ölen sağlıkçılar şehit sayılacak Yakınlarına aylık bağlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı, pandemi nedeniyle zor şartlar altında çalışan sağlık personelleri için yeni bir adım attı.

Bakanlık, koronavirüs tanısı konan ve vefat eden sağlık çalışanlarının meslek hastalığı veya vazife malülü hükümlerinden yararlandırılmasına ilişkin genelge yayınladı.

Böylelikle söz konusu sağlıkçı yakınlarına aylık bağlanacak.

Ayrıca, ailelerine ek ödeme ve istihdam gibi haklar sağlanacak.

ÜNİVERSİTE VE ÖZEL HASTANELER DE GENELGE KAPSAMINDA
Bu haklardan üniversite ve özel dahil tüm sağlık kurumlarındaki çalışanlar yararlanabilecek.

"SAĞLIKÇILARIMIZIN AİLELERİNE ÇEŞİTLİ İMKANLAR SUNULACAK"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta başı yapılan kabine toplantısı sonrası,"Vazife malulü sağlık çalışanlarımızın aileleri, maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisinden çocuklarına eğitim öğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek çok imkana kavuşacaklardır. Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malülü/meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacak." açıklamalarında bulunmuştu.

BAŞVURU İŞLEMLERİ
Başvurular ilgili birim amiri (İl, İlçe Sağlık Müdürü, Başhekim) sonrasında ise İl Sağlık Müdürü tarafından onaylanacak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamındaki memurlar ile ilgili onaylanan başvurular İl Sağlık Müdürlüklerince Sağlık Bakanlığı'na gönderilecek.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda istihdam şekli 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamı dışında görev yapan çalışanlara ilişkin onaylanmış başvurular ise İl Sağlık Müdürlükleri tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri'ne gönderilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir