• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Google ve Facebook’a gizli işbirliği suçlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri Google ve Facebook’un reklam veren şirketlerin verilerini yönlendirdiği ve birlikte hareket ettiği öne sürüldü.

ABD'de 10 eyaletin başsavcıları, reklam sektöründeki "rekabete aykırı pratikleri" nedeniyle internet şirketi Google aleyhine dava açtı.

Teksas Başsavcısı Ken Paxton öncülüğünde Arkansas, Idaho, Indiana, Kentucky, Mississippi, Missouri, Kuzey Dakota, Güney Dakota ve Utah başsavcılarının imzasıyla açıklan kamu davasında davacılar, Google'ın internet reklamlarındaki "tekelci gücünü" kullanarak fiyatları kontrol ettiğini ve rekabeti engellediğini ileri sürdü.

Federal hükümet ve ülke çapındaki eyaletler, geçtiğimiz haftalarda hem Facebook hem de Google’a sosyal medya ve internet aramadaki konumlarını kötüye kullanması sebebiyle dava açmıştı.

Açılan davalar, ABD’de teknoloji sektörü üzerindeki düzenleyici baskının artmasını temsil ediyor. Yeshiva Üniversitesi, Cardozo Hukuk Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Sam Weinstein, "Facebook davası gerçekten önem teşkil ediyor.

Hükümetin bu davayı kazanması halinde sektör genelinde bu bir kilometre taşı olacaktır” dedi

Bu haberler de ilginizi çekebilir