• DOLAR 32.574
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.147
  • ...
Halk, yaptırım kararını değerlendirdi: YAPTIRIM İSTEYEN DOST DEĞİL DÜŞMAN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Murat Orhan

ABD'nin, Türkiye'nin ne dostu ne de müttefiki olduğunu belirten halk, ABD'nin Türkiye'ye yönelik aldığı yaptırım kararına karşı hükümetin de mutlaka Amerika'ya karşı misillemede bulunması ve Türkiye'de bulunan üsleri kapatması gerektiğine dikkat çekti. İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlar, ABD'nin, Müslümanları hiçbir zaman dost olarak görmediğini, İslâm coğrafyasını kana bulayan, bütün terör örgütlerinin kaynağı ve sahibi olan Amerika'nın halkı Müslüman olan ülkelerle dost ve müttefik olduğunu söylemenin de mümkün olamayacağını kaydetti.

"MALATYA'DA KÜRECİK ADANA'DA İSE İNCİRLİK ÜSLERİ DERHAL KAPATILMALI"

ABD'nin aldığı yaptırım kararını protesto ettiğini ve kınadığını belirten Ekrem Bulgaz, PKK ve YPG gibi bütün örgütlerin ABD tarafından desteklendiğini, yaptığı hataları gizlemek ve Türkiye'yi suçlu göstermek için de ABD'nin utanmadan yaptırım kararı aldığını söyledi. Bulgaz, "Onların yaptığı zulmü dünyada başka hiç kimse yapmadı. Dünyanın en tehlikeli insanları onlardır, ABD ve israille ilişkilerimizi tamamen kesmeliyiz. Hiçbir Amerikan vatandaşı bu ülkeye girmemeli, PKK, YPG ve FETÖ'cülerin arkasında Amerika vardır. Malatya'da Kürecik, İncirlik üsleri derhal kapatılmalı. Amerika bizim düşmanımızdır, cumhuriyet kurulduğundan bu yana yüz yıldır bizimle uğraşıyorlar. Artık sabrımız tükendi ama Allah bir gün Müslümanlara güç verecek ve onlar tükenecek, bize nasıl bela oluyorlarsa Allah da onların başına bir bela verecek." diye konuştu.

"ABD ÜSLERİNİN TÜRKİYE'DE NE İŞLERİ VAR?"

Amerika'nın Türkiye'ye uyguladığı yaptırım kararını yanlış bulan Feyyaz Talı, ABD'nin savaşarak bir şey elde edemediği için ekonomi üzerinden Türkiye'yi dize getirmeye çalıştığını kaydetti. Talı, "Bu yaptırımların nedeni bizim Müslüman olmamızdan kaynaklanıyor. Türkiye ile savaşarak bir şey elde edemeyeceğini bildiği için yaptırımlarla ekonomimizi çökertmeye çalışıyor. Suriye'de birçok yerde Türkiye'yi yıkmaya çalıştı ama başarılı olamadığı için yaptırım kozunu kullanıyor. Bu nedenle İslam'a karşı olan Amerika, hiçbir zaman Türkiye'nin dostu olamaz. Sadece Amerika değil Rusya'da aynı şekilde çıkarları için bizimle dost gözüküyor. Cumhurbaşkanımız onlara başkaldırdığı ve dik durduğu için yaptırım uyguluyorlar. Türkiye artık eski Türkiye değil, 15 Temmuz gecesi halk olarak dik durduk. Kimse Türkiye halkını yıkacak güçte değil. ABD üslerinin Türkiye'de ne işleri var? Biz bu üslerin kaldırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"AMERİKA BİZİM DÜŞMANIMIZDIR, KÂFİRDEN DOST OLUR MU?"

Amerika'nın hiçbir zaman Müslümanların dostu olamayacağını dile getiren Hüseyin Kaya ise şöyle konuştu: Buradan Amerika'ya ayağını denk almasını söylüyoruz. Yaptırım falan yapmasınlar! Türkiye hükümeti de kendi vatandaşına destek versin. Amerika bizim düşmanımızdır, kâfirden dost olur mu? Olmaz. Biz bize yeteriz, onların burada ne işi var? ABD üsleri kapatılmalı, onları ülkemizde istemiyoruz.

"ONLARIN DOST VE MÜTTEFİKLİĞİ KÂĞIT ÜSTÜNDE"

"Amerika'dan dost olmaz," diyen İsmail Batur, "Yaptırımlar önceden uygulanıyordu ama resmi olarak açıklanmıyordu. Yaptırımları tasvip etmiyoruz, insanlığa yakışmıyor. Onlar zaten Müslümanlarla hiçbir zaman dost olmaz ama kâğıt üstünde dost, müttefik görünürler." dedi.

"ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPMAMIZ LAZIM"

Hükümetin gerekli tepkileri göstermesi gerektiğini ve bugünden sonra da Amerika'dan iyi bir şey beklenmemesi gerektiğini ifade eden Mehmet Beşir Naşvat, şunları söyledi: "Amerika kesinlikle Türkiye'nin dostu değil. Şimdiye kadar Amerika'dan bir hayır görmemişiz. Elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım. Türkiye'nin elindeki kozları kullanması gerekiyor. İncirlik ve diğer üsleri kapatsın. Dost bir ülke bu şekilde yapar mı? Dik duruşundan dolayı Cumhurbaşkanımızla iftihar ediyoruz, böyle devam etsin, ne gerekiyorsa yapsın."

YAPTIRIM KARARINA SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

İşgalci Amerika’nın yaptırım kararına sosyal medya üzerinden tepki gösteren vatandaşlar da Amerika’dan dost olmayacağını dile getirdiler. İşte o tepkilerden bazıları;

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop,

Yaptırım ne müttefiklikle ne de müttefiki yeniden kazanma iradesiyle bağdaşır. Savunma sanayiinde Türkiye'yi kendisine mahkum zanneden bir anlayış zamanın gerisinde kalmıştır.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı-Mustafa Destici

ABD'nin, Türkiye'ye karşı uluslararası meşruiyetten uzak ve açık bir düşmanlık olan #CAATSA yaptırımlarını uygulama kararı almasını reddediyorum.

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı-Mehmet Şimşek

Amerika’nın Türkiye hakkında almış olduğu CAATSA Yaptırım kararını doğru okumak lazım, Türkiye'nin müttefikimiz dediği  dostumuz dediği ABD nazarında Turkiye'nin Rusya'dan Çin'den İran'dan Kore'den bir farkı yok Türkiye ona göre tavrını belirlemeli. ABD'den dost olmaz olmaz olmaz!!!

Yeniden Refah Partisi İzmir İl Başkanı- Şükrü KONCA

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararına tek cümle ile cevabımızdır.

Bana ne Amerika'dan???

Memur-Sen Onursal Genel Başkanı-AHMET GÜNDOĞDU

ABD'nin Türkiye'ye S-400'ler nedeniyle aldığı yaptırım kararı üzerine: “Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın, Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın.” Ve; Bize ne Amerika’dan?

Yazar-Nedim Şener

Yaptırıma uğrayan Türkiye bir NATO ülkesi, yaptırım uygulayan Amerika bir NATO ülkesi. Haydut devlet Amerika, savunma sanayimizi hedef alarak açıkça Türkiye’ye saldırmaktadır. Tıpkı1974 Kıbrıs Barış Harekatı sonrası gibi haydutluğunu göstermektedir

Gazeteci Yazar- Servet BEKİ

İktidar umudunu ABD emperyalizmi ve Jeo Biden'e bağlayan CHP’nin Genel Başkanı, Belediye Başkanı Türkiye’yi AB ve ABD’ye şikayet eder, Yaptırım uygulansın ister, ABD yaptırım uygulayınca da; ABD yaptırım kararını reddeden TBMM deklerasyonuna imza atar!

“ABD EŞKİYALIK YAPMAKTADIR”

Amerika’nın yaptırım kararlarını gazetemize değerlendiren Mehmet Eşin, “ABD’nin literatüründe dost, müttefik kelimesinin karşılığı kendi menfaat ve çıkarlarıdır. Ne olursa olsun bu emperyal çıkarlarının bitmesini, zarar görmesini istemez ve kabul etmez. Yaklaşık bir asırdır Türkiye ile olan ilişkileri de tek taraflı çıkarlar düzeyinde devam ediyordu. Ne zaman ki Türkiye askeri, siyasi, ekonomik bağımsız adımlar atmaya, ABD’nin her isteğini kabul etmemeye başlayınca işler değişti.” dedi. Meselenin Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemi olmadığını ve bir egemenlik, bağımsızlık sorunu olduğunu belirten Eşin, “Parasıyla da olsa istediği silahı vermiyorsun, başkasından da almasına izin vermiyorsun. Parasını verdiğin, ortağı ve tedarikçisi olduğun F-35 savaş uçaklarını vermeyip kendi hava kuvvetlerine vereceksin. İhtiyacın olan silahları başka ülkeden alınca da ambargo ve düşman ülkelere uygulanan CAATSA yaptırımlarını uygulayacaksın. Ve buna müttefiklik diyeceksin… Bunun adı düpedüz eşkıyalıktır. Egemen ve bağımsız olan ülkenin egemenlik haklarına müdahale ve gasptır.” sözleri ile tepkisini ortaya koydu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir