• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...

Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne ait 23 dekarlık alanda dikilen on binlerce dut fidanları üreticilerle buluşmak üzere ekipler tarafından toplandı.

Geçmiş yıllarda Sakarya Vadisi başta olmak üzere Eskişehir'in birçok köyünde üreticinin en önemli geçim kaynaklarından biri olan ancak yanlış tarım politikaları yüzünden ihmal edilen ipek böcekçiliği, Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Kalkınma Projeleri ile üreticiye can suyu olmaya devam ediyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in talimatıyla hayata geçen ve Koza Birlik ile iş birliği içerisinde yürütülen proje kapsamında her yıl on binlerce dut fidanını üreticiyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Sarıcakaya’nın Laçin Mahallesi’nde mülkiyeti kendisine ait 23 dekarlık alanda ektiği dut fidanlarını dağıtılmak üzere topladı.

On binlerce dut fidanının Eskişehir başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki üreticilerle buluşacağını ifade eden Büyükerşen, ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticiye ek gelir sağlayacak ipek böcekçiliğine büyük önem verdiklerini belirtti.

Kent merkezinde açtıkları İpek Evi’nde kadınlara ipekten ürünler elde etmeleri ve bunları satarak aile ekonomilerine katkı sağlamaları için eğitimler verdiklerine dikkat çeken Büyükerşen, ipeğin kırsalda üreticiye, merkezde ise kadınlara ek gelir sağladığını ifade etti. (İLKHA)