• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Evlatları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerden HDP'ye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan, yakınlarını PKK saldırılarında kaybeden Şırnaklı aileler ile şehit ve gazi aileleri, Şehit Üsteğmen Mehmet Esin Caddesi'nde gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından bu hafta da HDP İl Başkanlığı binası önüne gelerek eylem yaptılar.

Ellerinde, dağa kaçırılan çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler, "Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP" sloganları attı.

HDP İl Başkanlığı önünde toplanan partililer de yüksek sesli müzik ve zılgıtlarla eylemi yine bastırmaya çalıştı.

14 yaşındaki oğlunun 5 yıl önce dağa kaçırıldığını belirten Hamdiye Arslan, oğlunun fotoğrafını HDP önünde toplanan partililere göstererek, "Oğlumu siz götürdünüz, sizden de istiyorum." dedi. HDP'liler de karşılık verince kısa süreli gerginliği polis önledi.

Arslan, evladını HDP'den istemek için her hafta İdil ilçesinden geldiğini, eylemi sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

Arslan, "Çocuklarımızı 14 yaşında hayatının baharında bizden koparıp aldılar. Ciğerimizi yakıp dağa kaçırdılar ne hakları vardı buna. Çocuğumu bedenimden koparıp aldılar. Ben çocuğumu yokluk ve fakirlik içinde büyüttüm, belli bir seviyeye getirdim. Onu da benden aldılar. Dağda kendi emelleri uğruna oğlumu kullanıyorlar. 14 yaşında kaçırdıkları çocukların günahları veballeri onların boynunadır. Allah hakkımızı onlara bırakmasın. HDP’nin Milletvekilleri demokrasiden, eşitlikten, insan haklarından bahsediyor. Onlara sorayım! 14 yaşındaki oğlumu dağa kaçırarak mı oluyor bunlar… Bu mu eşitlik? Bu mu insan hakları? Niye 14 yaşındaki bu çocukların haklarından bahsetmiyor? Hak-hukuk söylemleri yalandır. Bedenimde güç oldukça ben çocuğumu onlardan istemeye devam edeceğim." diye konuştu.

Çocukların dağa götürülmesinin HDP’nin eliyle gerçekleştiğini ifade eden Arslan, konuşmasının devamında ise ,”HDP’li siyasetçilerin çocukları yurt dışında okurken garibanların çocuklarını dağa kaçırıyorlar. Kürt ve Türkler kardeştir. Aynı bayrak altında yaşıyoruz. HDP bu kirli siyasetten vazgeçsin garibanların çocuklarını artık dağa götürmeyi bıraksın." ifadelerini kullandı.

Anne Emine Üstek oğlu Metin Üstek'in 5 yıl önce piknik bahanesiyle zorla dağa kaçırıldığını, sağlığı el verdikçe oğlunu HDP'den istemek için her perşembe eylem yapacağını bildirdi.

Şehit kardeşi Güler Kuşan ise şehit aileleri olarak evlatları dağa kaçırılan annelere destek olmak için geldiklerini belirterek, "15 haftadır annelerimizle birlikte buradayız ve ne olursa olsun buraya gelmeye devam edeceğiz. Annelerin evlatları gelene kadar buradayız." diye konuştu.

HDP il binası önünde bir süre eylem yapan aileler, daha sonra sessizce dağıldı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir