• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Alman polisinden Müslüman aileye insanlık dışı muamele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'nın Sontra kentinde yaşayan ve İstanbul’a sınır dışı edilen yedi kişilik Akyüz ailesi, polisin insanlık dışı muamelesine maruz kaldığını söyledi.

Hessische/Niedersächsische Allgemeine‘ye konuşan aile, 3 Aralık’ı 4 Aralık’a bağlayan gece, polisin evlerini bastığını ve zorla havaalanına götürüldüklerini aktardı.

30 yıldır Almanya’da olan baba Mahmut Akyüz, tüm aile uykudayken kapılarının kırılarak evlerinin basıldığını ve ayrı araçlarla havaalanına götürüldüklerini belirtti. Aile, araçlara bindirildiklerinde baba Mahmut Akyüz'ün ve 18 yaşındaki oğlu Bilal Akyüz’ün ellerinin plastik kelepçeyle bağlandığını öne sürdü. Anne Fatma Akyüz'ün havaalanında ayaklarının da bağlandığı aktarıldı. Plastik kelepçenin söz konusu olmadığını öne süren Werra-Meissner Emniyeti Sözcüsü, Mahmut Akyüz’ün "içinde bulunduğu durumdan dolayı vereceği duygusal tepki öngörülemediğinden" ellerinin kelepçelendiğini iddia etti.

Mahmut Akyüz, havaalanında çıplak aramayı reddetttiğini, bunun üzerine polisin üzerindekileri zorla çıkarttığını ve tüm ailenin çıplak aramaya maruz kaldığını söyledi. 19 yaşındaki Ferdi Akyüz, polisin tutumunu "insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir