• DOLAR 32.577
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2430.364
  • ...
Siyonist rejimin savunma bakanından ilginç açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Eski Genelkurmay Başkanı ve hükümet ortağı Benny Gantz, Şarku’l Avsat’a verdiği röportajda ilginç açıklamalarda bulundu.

Sorulan soru şu:
“Bu barışın bir bedeli var. Ödemeye hazır mısınız? Filistinliler, işgale son verilmesini, makul bir toprak takası ile 1967 sınırlarında bağımsız bir devlet ve sorunun özünü oluşturan Kudüs ve mülteciler gibi askıdaki tüm sorunların çözülmesini talep ediyorlar. Bu size göre eski bir düşünce mi yoksa hakkında konuşulabilir mi?”

Şimdi Gantz'ın cevabına geçelim:

“Filistinliler bağımsız bir şekilde yaşayacakları bir oluşum istiyor ve bunu hak ediyorlar. Bir devlet ya da imparatorluk, istedikleri gibi adlandırırlar. Kendilerini bağımsız hissetmek, bir başkente sahip olmak ve askıdaki tüm sorunları çözmek onların hakkıdır. Geleneksel söylemlere bağlı kalmamalı ve çözüm yolları hakkında yeni ve modern bir dilde konuşmalıyız. Biz, kendi payımızı onlardan ayırmak istiyoruz. Güvenliğimiz için garantiler istiyoruz. Güvenlik konularında anlaşırsak, siyasi çözüm kolayca gelecek. Ve sadece sorunlara çözüm bulmakla kalmayacağız, aynı zamanda ekonomi, bilim ve teknoloji, eğitim ve her şeyde derin bir iş birliğine de sahip olacağız. Bu tarihi bir fırsattır.”

Çok tatlı kelimeler değil mi?

Bir savaş karşıtı gibi konuşan Gantz'ın rejimin Eski Genelkurmay Başkanı olduğunu iktidar ortağı olduğunu ve savunma bakanı olduğunu görmezden gelemeyiz.

Dikkat ederseniz Gantz ile yapılan ropörtajın detayında Filistinlilerin nasıl bir devleti olması gerektiği, yüz ölçümü, başkentinin neresi olduğu konularına değinilmemiş.

Peki bu  tipik bir iyi polis-kötü polis oyunu mu?

Zira siyonist rejimin Genelkurmay başkanlığını yapmış, halihazırda savunma bakanlığını yürüten bir şahsın Filistin halkının dostu olma ihtimali oldukça zayıftır. 

Aslında mesele şu:

Trump'un Yüzyılın Planı dediği garabeti farklı oyun ve desiselerle Filistin Halkına ve dünya kamuoyuna kabul ettirmek.

2017 yılında zaten bir Filistin Devleti kurulmalı denilmişti 

Ama nasıl bir filistin devleti?

Siyonist rejim tarafından kuşatılmış, askeri-polisi olmayan, dünya ile bağlantısı kesilmiş bir devlet!

Evet Gantz aslında o sözde devleti kast ederek konuşuyor ama bu kez anlatım renkli... Bu kez daha cafcaflı kelimelerle..

Evet bir oyun hazırlanıyor

Siyonist rejimin hem dünya kamuoyuna hem de Filistin halkına yönelik hazırladığı yeni oyunda sihirli cümleler şu şekilde geçiyor

"Biz her alanda diyaloga hazır olduğumuz halde, savunma Bakanımız bile "Bir Filistin Devleti Kurulmalı" dediği halde,  Hamas Filistin halkının devletleşmesine bile izin vermiyor" 

Evet bu algıyı oluşturmak için ilk adımlar atıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir