• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Diyarbakır'da suç çetelerinin barınağı haline gelen metruk yapılar yıkılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bağlar Belediyesi tarafından metruk yapılara yönelik yaklaşık 2 yıldır süregelen yıkım çalışmaları devam ederken yıkılan yapıların yerine park ve sosyal alanlar yapılacağı belirtildi.

İlçenin Yunus Emre Mahallesi'nde devam eden yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, suç çetelerinin barınağı haline gelmiş metruk yapıları tespit edip yıktıklarını söyledi.

Beyoğlu, "Bağlar'da ciddi problemler var. Eski yapıların çoğu metruk hale gelmiş. 21 ayda 350 metruk yapının yıkımını gerçekleştirdik. Daha önce bu metruk yapılarda madde bağımlıları, uyuşturucu tacirleri, fuhuş ve terör gibi sıkıntılar mevcuttu. Hamdolsun bütün bu yapıları tek tek tespit edip ve yıkımını gerçekleştiriyoruz. İnşallah buralar da basketbol ve voleybol sahaları gibi çocuk ve gençlerimize oyun alanları yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bağlar'ın 9 mahallesinde benzer sıkıntıların mevcut olduğunu belirten Beyoğlu, "Bu sıkıntıların tamamı ancak kentsel dönüşüm ile çözülür. Alınan karar doğrultusunda inşallah 1 Temmuz 2021'den itibaren kentsel dönüşüm için yıkımlara başlanacak ve yılsonu itibariyle de yerlerine modern geniş caddeler ile park ve okul yerleri inşa edilecek. Bağlar, halkımız, layık olduğu en güzel hizmete kavuşacak. En güzel park, cadde ve okulları Bağlar'a kazandıracağız, halkımız müsterih olsun. Biz gece gündüz çalışıp onların huzuru ve daha güzel yaşam alanlarının olması için elimizden geleni yapacağız." dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir