• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Halk ABD'nin yaptırım kararı hakkında ne düşünüyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

ABD'nin, Türkiye'nin ne dostu ne de müttefiki olduğunu belirten Siirt halkı, ABD'nin Türkiye'ye yönelik aldığı yaptırım kararına karşı hükümetin de mutlaka Amerika'ya karşı misillemede bulunması ve Türkiye'de bulunan üsleri kapatması gerektiğine dikkat çekti.

 

ABD'nin, Müslümanları hiçbir zaman dost olarak görmediğini ifade eden Siirtliler, İslâm coğrafyasını kana bulayan, bütün terör örgütlerinin kaynağı ve sahibi olan Amerika'nın halkı Müslüman olan ülkelerle dost ve müttefik olduğunu söylemenin mümkün olamayacağını kaydetti.

Ekrem Bulgaz

"Malatya'da Kürecik Adana'da ise incirlik üsleri derhal kapatılmalı"

ABD'nin aldığı yaptırım kararını protesto ettiğini ve kınadığını belirten Ekrem Bulgaz, PKK ve YPG gibi bütün örgütlerin ABD tarafından desteklendiğini, yaptığı hataları gizlemek ve Türkiye'yi suçlu göstermek için de ABD'nin utanmadan yaptırım kararını aldığını söyledi.

Bulgaz, "Onların yaptığı zulmü dünyada başka hiç kimse yapmadı. Dünyanın en tehlikeli insanları onlardır, ABD ve israille ilişkilerimizi tamamen kesmeliyiz. Hiçbir Amerikan vatandaşı bu ülkeye girmemeli, PKK, YPG, DAİŞ ve FETÖ'cülerin arkasında Amerika vardır. Malatya'da Kürecik, İncirlik üsleri derhal kapatılmalı. Amerika bizim düşmanımızdır, cumhuriyet kurulduğundan bu yana yüz yıldır bizimle uğraşıyorlar. Artık sabrımız tükendi ama Allah bir gün Müslümanlara güç verecek ve onlar tükenecek, bize nasıl bela oluyorlarsa Allah da onların başına bir bela verecek." diye konuştu.

Feyyaz Talı

"ABD üslerinin Türkiye'de ne işleri var?"

Amerika'nın Türkiye'ye uyguladığı yaptırım kararını yanlış bulan Feyyaz Talı, ABD'nin savaşarak bir şey elde edemediği için ekonomi üzerinden Türkiye'yi dize getirmeye çalıştığını kaydetti.

Talı, "Bu yaptırımların nedeni bizim Müslüman olmamızdan kaynaklanıyor. Türkiye ile savaşarak bir şey elde edemeyeceğini bildiği için yaptırımlarla ekonomimizi çökertmeye çalışıyor. Suriye'de birçok yerde Türkiye'yi yıkmaya çalıştı ama başarılı olamadığı için yaptırım kozunu kullanıyor. Bu nedenle İslam'a karşı olan Amerika, hiçbir zaman Türkiye'nin dostu olamaz. Sadece Amerika değil Rusya'da aynı şekilde çıkarları için bizimle dost gözüküyor. Cumhurbaşkanımız onlara başkaldırdığı ve dik durduğu için yaptırım uyguluyorlar. Türkiye artık eski Türkiye değil, 15 Temmuz gecesi halk olarak dik durduk. Kimse Türkiye halkını yıkacak güçte değil. ABD üslerinin Türkiye'de ne işleri var? Biz bu üslerin kaldırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Hüseyin Kaya

"Amerika bizim düşmanımızdır, kâfirden dost olur mu?"

Amerika'nın hiçbir zaman Müslümanların dostu olamayacağını dile getiren Hüseyin Kaya ise şöyle konuştu:

Buradan Amerika'ya ayağını denk almasını söylüyoruz. Yaptırım falan yapmasınlar! Türkiye hükümeti de kendi vatandaşına destek versin. Amerika bizim düşmanımızdır, kâfirden dost olur mu? Olmaz. Biz bize yeteriz, onların burada ne işi var? ABD üsleri kapatılmalı, onları ülkemizde istemiyoruz.

İsmail Batur

"Onların dost ve müttefikliği kâğıt üstünde"

"Amerika'dan dost olmaz," diyen İsmail Batur, "Yaptırımlar önceden uygulanıyordu ama resmi olarak açıklanmıyordu. Yaptırımları tasvip etmiyoruz, insanlığa yakışmıyor. Onlar zaten Müslümanlarla hiçbir zaman dost olmaz ama kâğıt üstünde dost, müttefik görünürler." dedi.

Mehmet Beşir Naşvat

"Elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım"

Hükümetin gerekli tepkileri göstermesi gerektiğini ve bugünden sonra da Amerika'dan iyi bir şey beklenmemesi gerektiğini ifade eden Mehmet Beşir Naşvat, şunları söyledi:

"Amerika kesinlikle Türkiye'nin dostu değil. Şimdiye kadar Amerika'dan bir hayır görmemişiz. Elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım. Türkiye'nin elindeki kozları kullanması gerekiyor. İncirlik ve diğer üsleri kapatsın. Dost bir ülke bu şekilde yapar mı? Dik duruşundan dolayı Cumhurbaşkanımızla iftihar ediyoruz, böyle devam etsin, ne gerekiyorsa yapsın." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir