• DOLAR 32.525
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2492.967
  • ...
Malatya’da “Hem Oku-Yorum Hem Yazı-Yorum” yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Onlarca ödülün verileceği ve 2 kategori şeklinde düzenlenecek yarışmaya 1'inci kategoride 2003-2007 doğumlu olanlar, 2'inci kategoride ise 1993-2002 doğumlu olanlar katılabilecek.

Yapılacak yarışma ile ilgili açıklamada bulunan Işıldar, evde gençlerin sosyal medyada kendilerine bir faydası olmayacak yerlerde sörf yapmalarına mâni olmak ve yerine hayır ile meşgul olmak adına böyle bir çalışmayı başlattıklarını kaydetti.

Müftü Işıldar, yarışmacıların çalışacakları kitapların Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitaplardan olduğunu ve katılımcılara hem okumaya hem düşünmeye hem de fikir vermeye yönelik kitaplar olduğunu söyledi.

Yarışma için seçilen kitapların Diyanet İşleri Başkanlığındaki komisyonlar tarafından özel seçildiğini, bu kitapları okuyan gençlerin kitaptan anladıklarını kompozisyon yazmak suretiyle kendilerine ileteceklerini ifade etti.

Müftü Işıldar, “Bu salgın sürecinde gençlerimizin evde kaldıkları süre içinde daha verimli daha etkili olabilmelerine bir imkân tanıyabilmek için evde “Hem Oku-Yorum Hem Yazı-Yorum” sloganıyla bir etkinlik yapmayı planladı. Buradaki okumaktan kasıt okumak ve yorumlamak. Yazmaktan kasıt da yaz ve aynı şekilde yazdığını da yorumlamak anlamında, öyle güzel bir slogan geliştirdik.” dedi.

“Z kuşağı gençlerimizi Allah Teala'nın rızasına uygun bir şekilde kanalize gayreti içindeyiz”

Yarışmaya katılacak gençlere çeşitli ödüller verileceğini kaydeden Işıldar, “1'inci, 2'inci, 3'üncü olarak her kategoride bu yarışmada başarılı olan gençlerimize inşallah para ödülleri takdim edeceğiz. Z kuşağı dediğimiz gençlik haz ve hız gençliği. Gençliğe, manevi değerlerimiz doğrultusunda nasıl bir ruh verebiliriz gayreti içindeyiz.” ifadesini kullandı.

Işıldar, “Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarımızdan getirdiğimiz kitaplar, gençleri hem okumaya hem düşünmeye hem de fikir vermeye yönelik olacaktır. O kitapları gençlerimiz okuyacaklar ve o kitaptan ne anladıklarını bir kompozisyon yazmak suretiyle bize iletecekler. Bu manada komisyonlar kurduk." şeklinde konuştu.

“Gençlerimizin hayır ile meşgul olması için böyle bir çalışmayı başlattık”

Özellikle Malatyalıların kitap okuma konusunda özverili olduğunu ve kitap okumayı sevdiğini belirten Işıldar, "Evdeki gençlerimizin sosyal medyada kendilerine faydası olmayacak yerlerde sörf yapmalarına mâni olmak ve hayır ile meşgul olmak adına böyle bir çalışmayı başlattık. Şu anda müracaatlar başladı. Sosyal medyada afişlerimiz dönüyor. Sizlere de paylaşıyoruz. Sizler de basın mensupları olarak sesimizi duyuruyorsunuz. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) buyuruyor ki "Kim bir hayra vesile olursa onu yapmış gibidir" ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir