• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
İstanbul turizmde Roma ve Paris’i geçebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tütkiye'ye gelen turistin parasının tam karşılığını aldığını hissetmesinin önemli olduğunu ve mevcut İstanbul turizminin daha ileriye gidebilmesi için iyi tanıtım yapılması gerektiğini belirten Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu (ULİKAD) Başkanı Ömer Niziplioğlu, "İstanbul’un potansiyellerini iyi kullanırsak dünyada en çok turist çeken şehir olabiliriz. Öncelikle İstanbul’un tarihi bir şehir olduğunu unutmamalı ona göre yol hatırası çıkarmalıyız Roma’da, Vatikan’dan daha yüksek bina yapılmaması tarihe saygının en büyük göstergesidir. Şu an İstanbul’a 13 milyon misafir yerine 30-40 milyon turist çekebiliriz. Paris’te yaşanan sarı yeleklere rağmen sadece 2019’da 50 milyon turist ağırladı. Sahip olduğu tarihi mekân, kültür ve kutsal alanlar bakımından İstanbul açık ara birincidir." dedi.

"Ekstra 20 milyon turist ağırlayabilirsek bu bize senede milyarca dolar getirecektir"

İstanbul'un geçmiş tarihlerde her zaman metropol bir şehir ve imparatorlukların merkezi olduğunu hatırlatan Niziplioğlu, "İstanbul, senelik ağırladığı turist sayısı ile çok gerideyiz. İstanbul daha fazlasını hak etmiyor mu? İstanbul Havalimanı’nın dünyada eşi benzeri yok. Yüzlerce yeni yıldızlı oteli ve mükemmel sayılabilecek hizmet ve çalışanlara sahip bunlar düşünüldüğünde bu turist sayısına  ulaşmamak için bir neden yok. Ayrıca ekstra 20 milyon turist ağırlayabilirsek bu bize senede milyarca dolar getirecektir." diye konuştu.

"Gelen misafirin giderken mutlu olması sağlanmalıdır"

Niziplioğlu, "Sadece Antalya’daki otel sayısının tüm İspanyadakinden fazla olduğu düşünüldüğünde oda fiyatlarının daha da aşağıya düşmemesi için bizim de yapmamız gereken bir şeyler olmalı. Bu pandemi sürecinde en azından yapılacak şeyleri planlamak, netleştirmek, hazırlık yapmak, gerekir turistin gezeceği destinasyonları önceden belirleyip turistlik güzergâh oluşturmalı ve bu bölgeleri iyileştirmeli gelen misafirin giderken mutlu olması sağlanmalıdır." şeklinde konuştu.

"İnanç turizmi ile milyonlarca misafir ağılayabiliriz"

3 Büyük imparatorluğa başkentlik yapmış ve birçok kültürün yeşerdiği inançların geçiş noktası olan İstanbul hak ettiği yerde olmadığını vurgulayan Niziplioğlu, "İstanbul’daki Eyüp ve Balat, İtalya’nın Floransa şehrinden daha çok tarihi esere sahip olmasına karşın bu bölgeyi yeteri kadar değerlendirebiliyor muyuz?  Eyüp, Balat, Galata, Beyoğlu turizmin merkezi olması için çalışılmalı eski binaların yenilenmesi için teşvik edilmelidir. Ortodoksların ruhani merkezi Fener Rum Patrikhanesi bu bölgededir. (170 milyon cemaati vardır) Vatikan'ın Roma'ya ne kadar inanç turist misafiri çektiği biliyoruz. Biz de Ortodoks mezhebine ait misafirleri çekmek için plan ve program yapmalı ülkemizin ne kadar hoşgörülü olduğunu göstermeliyiz. Sadece inanç için milyonlarca misafir ağırlayabiliriz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir