• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye Belediyeler Birliği bölgesel kalkınma toplantısı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Yenişehir ilçesi Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya katılan Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, pandemi sürecinin bölgeye olan etkilerine ve buna karşı alınması gereken tedbirlere değindi.

Pandemi sonrası oluşacak yeni düzene yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini belirten Şahin, "Bugünden bunu görüp kendi şehir ve bölgelerimizi buna uyumlu hale getirmezsek ve yenilemezsek yeniliriz. O yüzden belediyeler birliği olarak dünyanın nereye gittiğini görmeye çalıştık. Dünyadaki belediye birlikleri bize dünyada yüz yıl öncede bir salgın olduğunu, bu salgının sağlıkla beraber ekonomiye de yansıdığını ve eğer şehir bölge ve ülke ekonomisini hızlı kararlar almadan yönetemezsek bunun farklı sorunlara neden olacağını söylediler." dedi.

Katılımcılara hitapta bulunan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ise pandemiye rağmen Türkiye'de iş turizminde, kültür ve inanç turu yapan bütün tur operatörlerin faaliyetlerine devam ettiğine değindi.

Karaloğlu "Bu aslında bölgesel olarak imkanlarımızı birleştirdiğimizde neleri başarabileceğimizin en güzel örneğidir. Bu toplantıda Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Batman, Adıyaman, Malatya ve Elâzığ ilerimizin her bir eksiğini tamamlayacak potansiyeller olduğunu gördük. Tarımdan turizme, sanayiden ulaşıma, lojistiğe ve teknolojiye kadar her alanda birbirimizi destekleyeceğiz. Bir araya geldiğimizde daha büyük kazançlar elde edebileceğimiz potansiyeller olduğunu biliyoruz." dedi.

Bölgesel Kalkınma Toplantısı'na, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez'de video konferans ile bağlanarak teşekkür konuşması yaptı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir