• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Bufalo saldırısına uğrayan çoban hayırseverlerden yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Afrika’nın Kenya ülkesinin Garissa kentine bağlı Masalani bölgesinde ikamet etmekte olan 33 yaşındaki İbrahim Selat çobanlık yaptığı sırada bufalo saldırısına uğrayarak felç oldu. 3 çocuk babası İbrahim şimdi ise yatağa mahkûm. Bu nedenle hayırseverlerden yardım eli bekliyor.

Tedavisi için Kenya’nın başkenti Nairobi’de ameliyat olması gereken İbrahim Selat, maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat olamadığını ve hayırseverlerden yardım beklediğini belirtti.

 

Felçli İbrahim’in annesi Aisha Kedi Abdulle, oğlunun yaşadığı saldırı hakkında bilgi vererek mağduriyetini dile getirdi.

Abdulle, “İbrahim Selat oğlum 33 yaşında, çoban olarak çalışarak geçimini sağlıyordu. Bir gün ormanda bir bufalo boğasının saldırısına uğradı. Hareketsiz şekilde bayılan İbrahim diğer çobanlar tarafından fark edildi. Bu saldırı İbrahim’i tamamen felçli bıraktı. İbrahim oturamıyor, her gün çarşaf üzerinde taşıyarak ​​yıkıyorum onu. Üç çocuğu var ve onlarla da ben ilgileniyorum. Allah'tan başka kimsesi yok. İbrahim’in durumuna çok üzülüyorum. Götürdüğüm özel klinikte İbrahim'in omurilik zedelenmesi olduğunu ve Nairobi'de ameliyat olması gerektiği söylendi. Eğer mümkün olsaydı ve yürümesini sağlayabilir olsaydım, bacaklarımı ona verirdim. Destek için tüm Müslüman kardeşlerime sesleniyorum İbrahim’imin sağlına seferber olun. Allah rızası için bana yardımcı olun çocuğumun ameliyat masraflarına destek olun.” dedi.

Köy Camisi İmamı Şeyh Abdirizak Mohamed, “İbrahim kardeşimizin durumu kötü, şu ana kadar hiçbir tıbbi müdahale yapılmadı. Ailesi fakir, yaşlı annesi İbrahim’in günlük ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Tekerlekli sandalyesi yok. İbrahim’in tedavi ameliyatı için Müslüman kardeşlerime sesleniyorum. Resul-i Ekrem, ‘Kim bu dünyada müminin zorluğunu dindirirse, Allah kıyamet günü onun sıkıntısını giderir. Kim bir zorluğu hafifletmeye yardım ederse, Allah bu dünyada ve ahirette de işini ona kolaylaştıracaktır.’” Hadis-i Şerif-ini hatırlatarak Müslümanlaın yardım yapması için çağrı da bulundu.

İmam Yardımcısı Şeyh Hassan Ali, “Bu aile çok kötü durumda. İbrahim’in tekrar yürüyebilmesi için yardım bekliyoruz. Sadece ona bağlı olan genç bir ailesi var. Çok küçük çocukları var. İbrahim'in tedavi olmasına yardım edebilecek herkese buradan sesleniyorum, Allah sizleri bol bol mükâfatlandırsın, mallarınızı bereketlesin ve sizi bu hastalığa karşı korusun inşallah.” ifadelerini kullandı.

Felci çaban İbrahim Selat'a yardım etmek isteyen hayırseverlerin +254793922940 +25447699813900 nolu telefonları arayarak iletişime geçilebileceği belirtildi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir