• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
Türkiye'de Sağlık Bakanlığı verilerine göre nüfusun üçte biri obez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Obezite Merkezinin birinci yılı münasebetiyle açıklamalarda bulunan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi (VEAH) Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, obezitenin global bir sorun olduğunu belirterek, obezite sorununun ülkeden ülkeye değişiklik gösterdiğini ifade etti.

Çelik “Obezite vücutta yağ artışı olarak tarif edilmektedir. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığı verilerine göre nüfusumuzun üçte biri obez sınıfına girmektedir. Obeziteyle mücadele için merkezimizi açtık. Hastamız ilk geldiğinde koordinatörümüzle tanışıyor. Koordinatörümüz hastayı değerlendirdikten sonra diyet, dahiliye uzmanlarımız, psikoloğumuz, fizyoterapistimiz, gerekirse de endokrin, göğüs hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı aynı hastamızı değerlendirmektedir. Hastalar bu şekilde sınıflandırılmakta ve tedavileri de bu çerçevede planlanmaktadır” dedi.

Tedavi aşamasında Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda obeziteyle mücadele modülleri uyguladıklarını dile getiren Çelik, “İlgili uzmanlarımız tedaviyi sürdürüyor. Özellikle vücut kitle endeksi 40'ın üzerinde olan morbid obez hasta grubunda olan kişileri de genel cerrahi uzmanımız değerlendiriyor. Gerektiğinde hastanemizde obezite cerrahisi de uygulanmaktadır. Ayrıca mide balonu da hastanemizdeki gastroenteroloji uzmanımız ve cerrahi endoskopi ünitemizde yapılmaktadır. Ayrıca son dönemde popülarite kazanan mide botoksu da bu tedavi içerisinde yer almaktadır” diye konuştu.

Hastalara en uygun tedaviyi uyguladıklarını ifade eden Diyetisyen Kerem Kahraman ise “Merkezimize başvuran hastalarda düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazandırmak için çaba sarf ediyoruz. Aslında kilo vermek ikinci planımızdadır. Bu alışkanlıkları kazandırdıktan sonra hastalarımız doğal olarak kilo vermeye başlıyor. Ancak 4'üncü modülde eğer hastamız gerekli kiloyu vermezse hastaya destek çıkarak; mide balonu, bariatrik cerrahi gibi tıbbı uygulamalar da uygulanıyor” şeklinde konuştu. (İLKHA)   







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir