• DOLAR 32.599
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2496.244
  • ...
Batman Üniversitesi: 'Eren Bülbül Ormanı' oluşturuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamada, 25 dönümlük alan üzerine 10 bin fidan dikilerek oluşturulması planlanan ormanın ilk etabına 5 bin fidan dikiminin gerçekleştirileceği belirtildi.

İkinci etap kapsamında ise 5 bin fidan daha dikilerek “Eren Bülbül Ormanı” oluşturulacağı kaydedildi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, tarihin her döneminde bu ülkenin dış mihrakların hedefinde olduğunu ancak bu necip milletin bu toprakları kanları pahasına savunduğunu söyledi.

Rektör Durmuş, “Dün Çanakkale’de yedi düvele nasıl geçit verilmediyse 100 yıl sonra bugünde ülkemize karşı cephe alan mihraklara, teröristlere geçit vermiyoruz. Birlik, beraberliğimizin timsali, 15’liler. Çanakkale’de küffara geçit vermeyen 15’liler, 100 yıl sonra da küffara geçit vermedi. PKK’li teröristlerin şehit ettiği Yasin Börü ve Eren Bülbül’ün adlarını Batı Raman’da 'Şehitler Tepesi'nde yaşatıyoruz. Biri Trabzonlu diğeri Diyarbakırlı. İki fidanımızın adını binlerce fidan dikerek oluşturduğumuz 'Şehitler Tepesi'nde yaşatıyoruz. Nasıl Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Arap’ıyla Çanakkale’de yan yana yatarak birlik ve beraberliğin en güzel örneğini dünyaya sergiliyorsa bugünde bu iki fidan bu birlik ve beraberliğimiz çimentosu olmuştur.”​ dedi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir