• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.148
  • ...
BAE ve Bahreyn'den bir alçaklık daha! Ağlama duvarında ayine katıldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal çetesi basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan ve Yahudilerin de en kutsal mekânı sayılan Harem-i Şerif'in güneybatı duvarında (Ağlama Duvarı) Hanuka Bayramı’nın beşinci mumunun yakılması töreni düzenlendi.

Ayine eski Sefarad Başhahamı Shlomo Moshe Amar, Ağlama Duvarı ve Kutsal Yerler Hahamı Shmuel Rabinowitz, işgal çetesi sözde Sağlık Bakanı Yuli Edelstein'in yanı sıra BAE’li ve Bahreynlilerden oluşan grup ile çok sayıda işgal çetesinden sözde bir çok yetkili katıldı.

Yerel basına yansıyan görüntülerde, Ağlama Duvarı bölgesine giren BAE’li ve Bahreynli heyetin alanda bulunan israillilerce sevgi gösterileriyle karşılandığı görüldü.

İşgal çetesi sözde Dışişleri Bakanlığı ile söz konusu ülkelerin bakanlıklarının koordinasyonuyla birkaç gündür işgal çetesinin kontrolünde olan çeşitli kentleri ziyaret eden grup, bugün de İşgal çetesinin sözde cumhurbaşkanı Reuven Rivlin tarafından kabul edilmişti.

Uzun süredir başta BAE olmak üzere Körfez ülkeleri ile işgal çetesi arasında arasında perde arkasından yürütülen ciddi ilişkiler süreci, ABD Başkanı Donald Trump'ın 13 Ağustos'ta BAE, 11 Eylül'de de Bahreyn'in işgal çetesi ile barış anlaşmasına vardığını duyurmasıyla alenileşmişti. Daha sonra Sudan ve Fas da bu normalleşme sürecine katılmıştı.

İşgal çetesi basını ve uzmanlara göre, normalleşme sürecinde sırada Umman ve Suudi Arabistan var.

Bu haberler de ilginizi çekebilir