• DOLAR 32.574
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2425.809
  • ...
Erdoğan'dan "Birikimlerinizi dolardan TL'ye çevirin" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan "Halkımızın tasarruflarını TL olarak değerlendirmesini teşvik etmek istiyoruz. Birikimlerinizi dolardan TL'ye çevirin" ifadelerine yer verdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları açıklayan Erdoğan, TL'ye yatırım çağrısında da bulundu.

Vatandaşların tasarruflarını TL olarak değerlendirmesini teşvik etmek istediklerini belirten Erdoğan, "Birikimlerinizi dolardan TL'ye çevirin. Geçtiğimiz hafta itibarıyla bankalarımızın döviz açık pozisyonu bulunmadığı gibi sektörde 3,2 milyar dolarlık döviz pozisyonu fazlası vardır" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, "Son zamanlarda TL cinsi varlıklara olan güveni artırmak için kurumlarımız tarafından piyasa dostu adımlar atıldı. Kasım ayından itibaren sermaye girişlerinde artış, risk primlerinde düşüş ve TL'de değerlendirme yaşandı. Vatandaşlarımızın döviz talebi de azalma eğilimine girdi. Tüm vatandaşlarımızdan birikimlerini dövizden TL'ye çevirerek üretim ve istihdama katkı sağlayacak yatırımlara yönelerek mücadelemize destek vermelerini bekliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Sadece Hazine tahvil ve hisse senedinde uluslararası yatırımcı girişleri 2 milyar dolara ulaşmış durumdadır. Önümüzdeki dönemde de uluslararası yatırımcıların TL'ye ilgisinin devam etmesini bekliyoruz. Ayrıca uluslararası doğrudan yatırımları da ülkemize çekmenin peşindeyiz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir