• DOLAR 32.526
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2492.308
  • ...
Yağmur duasının ardından yağmurun yağması sevinçle karşılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sonbahar mevsiminin yağışsız geçmesiyle girdiğimiz kış mevsiminin birinci ayı olan aralıkta da yağışın olmaması, Diyanet İşleri Başkanlığını harekete geçirmişti. Diyanet, 81 ilde Cuma namazının ardından tüm camilerde yağmur duasının yapılması talebinde bulunmuştu.

Tüm camilerde Cuma namazı sonrası, yağmur duası okunmuş, tüm cami cemaati de hep birlikte duaya iştirak ederek âmin demişti.

Bugün birçok ilde havaların yağışlı geçmesi, vatandaşlarda büyük bir sevince yol açtı.

Yağan yağmurun ardından İLKHA’ya konuşan Malatyalılar, barajların kurumaya yüz tuttuğunu, özellikle çiftçilerin yağışları dört gözle beklediğini kaydederek, yağan yağmurun bolluk ve bereket getirmesi dileğinde bulundular.

“Dört gözle yağmurun yağmasını bekliyorduk çok şükür beklediğimiz yağmur bugün geldi”

Yağmurun yağmasının çok iyi olduğunu ve daha çok yağması temennisinde bulunan Yusuf Çakır, “Allah’tan (Celle Celaluhu) umut kesilmez. Çoktandır yağmurun yolunu gözlüyorduk. Çünkü Türkiye genelinde barajlarımız kurudu. Geçen Cuma namazının ardından yağmur duası yapıldı. Dört gözle yağmurun yağmasını bekliyorduk, çok şükür beklediğimiz yağmur bugün geldi. Cenab-ı Allah bizlere ihsan etti. Çok sevinçliyiz. Hepimiz çiftçiyiz yağmur yağmadığından ekinlerimiz yeşermiyordu. İnşallah bu yağmurun ardından ekinlerimiz yeşerir.” dileğinde bulundu.

“Aylardır biz çiftçilerin gözü bu yağmurdaydı”

Yağmurun yağmasına en çok çiftçilerin sevindiğini dile getiren Kenan Gürsoy, “Allah berekete vesile kılsın. Yağmurun yağmasına en çok çiftçiler sevindi. Ben arpa ekmiştim yağmurun yağması bizim için çok iyi oldu. Çok sevinçliyiz inşallah kuraklık gider, barajlarımız dolar. Geçen cuma günü Türkiye geneli 81 ilde namazdan sonra yağmur duası edildi İnşallah yapılan o dualar kabul olmuştur. Aylardır biz çiftçilerin gözü bu yağmurdaydı çok şükür bugün yağdı, inşallah daha da yağar. Rabbim rahmetini bizlerin üzerinden eksik etmesin.” duasında bulundu.

“Çok şükür Allah dualarımızı kabul etti”

Cuma günü yağmur duasının yapıldığını hatırlatan Osman Kıyap, “Çok şükür Allah dualarımızı kabul etti. Şimdi de yağmur yağıyor. Rabbim rahmetini üzerimize yağdırdığı için çok sevinçliyiz.” dedi.

“Ülkemizin hemen hemen yer yerinde yağmur yağmakta”

Bütün canlıların yağmuru beklediğini belirten Mehmet Erol, “Allah’ın izniyle milletimizin duası kabul oldu ve ülkemizin hemen hemen yer yerinde yağmur yağdı. Yağan yağmurun rahmete vesile olmasını diliyoruz. Bundan dolayı sevinçli ve mutluyuz.” diyerek yaşadığı sevinci dile getirdi.

“Barajlar kuruma noktasına gelmişti İnşallah yağmurun yağmasıyla bolluk ve bereket gelir”

Yağmurun beraberinde bereket ve bolluğu getirdiğini anımsatan Burhan Avcu, “Memleketimizde 6-7 aydır bir kuraklık dönemi yaşanıyordu. Barajlarımız kuruma noktasına gelmişti. Çiftçiler, bağ, bahçeler yağmurun yağmasını bekliyordu. Allah’a şükür yağmur yağmaya başladı. İnşallah yağmurun yağmasıyla birlikte bolluk ve bereket gelir." temennisinde bulundu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir