• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...

Altın fiyatları yeni haftaya durağan başladı. Geçtiğimiz hafta ABD'nin CAATSA yaptırımlarını uygulayacağı haberlerinin gelmesi piyasaları hareketlendirirken gram altın fiyatlarını 472 lira seviyesine çıkarmıştı. Dolar kuru ise haftalar sonra 8 lira bandını geçerek 8 lira 2 kuruş seviyesine çıkmıştı. 14 Aralık pazartesi gününe hafif yükselişle başlayan 465 liraya yükseldi. Çeyrek altın fiyatları ise 769 liradan satılıyor.

ŞATIROĞLU: ALTIN VE GÜMÜŞTE YÜKSELİŞ BEKLİYORUM
Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar sürerken piyasalar ABD'nin CAATSA yaptırımları, Avrupa Briliği'nin Türkiye'ye yönelik uygulamak istediği yaptırımlara odaklandı. Ayrıca İngiltere'nin Brexit görüşmeleri de yakından takip ediliyor. Sosyal medyada piyasalar hakkında değerlendirme yapan Tunç Şatıroğlu altın ve gümüşte yükselişler beklediğini açıkladı. Twitter hesabından altın ve gümüşü yorumlayan Şatıroğlu, "BREXIT görüşmelerinde artık son görüşmeler yapılıyor. Başbakan Johnson anlaşmasız BREXIT için hazırlıklı olunmasını söyledi. Müzakerelerin sonuç alınamadan bitmesi ihtimali bir belirsizlik oluşturabilir ve bu borsa, altın, gümüş vs için düşüşler getirebilir. Ancak bu durumun geçici olduğunu ve borsamıza fazla bir etkisi olmayacağını düşünüyorum. Aşı haberleriyle risk iştahının artmasıyla başta borsalara ve emtiaya para girişi olmasını, altında ve özellikle de gümüşte yükselişler olmasını bekliyorum." İfadelerini kullandı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI
14 Aralık haftasına yükselişle başlayan altın fiyatları 464-465 bandında izliyor. Altının ons fiyatı 1826 dolarda izliyor. Diğer altın ürünlerinin fiyatlamaları şu şekilde: Gram altın 464 lira, Çeyrek altın 768 lira, 22 ayar bileziğin fiyatı 425 lira, Cumhuriyet altını 3 bin 130 lirada, 14 ayar altının gram fiyatı ise 271 liradan işlem görüyor. Piyasalarda gümüşün gram fiyatı ise 6 lira 05 kuruştan satılıyor.