• DOLAR 32.575
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2427.253
  • ...
AİLELER SİYER YARIŞMASINA HAZIRLANIYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Mehmet Tahir Özsoy 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl düzenli olarak yapılan siyer yarışmasının bu yıl koronavirüs nedeniyle online olarak yapılmasına karar verildi. Salgın nedeniyle birçok etkinlik ve organizasyonun iptal edildiği bu dönemde siyer yarışmasını online yapma kararı alan vakıf, bu zorlu süreçte insanların Hazreti Muhammed’in (s.a.v.) hayatını öğrenmeye daha fazla ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

“PANDEMİYİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”

‘O'nu Oku, O'nu Yaşa’ temasıyla düzenlenecek siyer yarışmasına şu an ciddi bir başvurunun olduğunu belirten Oğraş, “Özellikle pandemiden dolayı insanların evde olması ve internetin de yoğun bir şekilde şu anda kullanılıyor olması nedeniyle ciddi bir başvuru var ve daha da fazla olmasını bekliyoruz açıkçası. Çünkü önceki yıllarda belki bu imkânlar yetersizdi. Ama şu an baktığımız zaman hakikaten de hem evde olmamız, kitapların okunması, aile fertlerinin birlikte bunu paylaşmaları birbirlerine soru sormaları, birbirlerini yetiştirmeleri açısından önemlidir. Dolayısıyla bunu fırsata dönüştürmemizde fayda var.” ifadelerini kullandı.

“EFENDİMİZ’İN (S.A.V.) HAYATINI OKUYUP, HAYATIMIZA PRATİZE ETMEK ÇOK ÖNEMLİ”

Sözcü olarak bağlandığı televizyon programlarında da bu fırsata dikkat çektiğini vurgulayan Oğraş, “Geçenlerde de ben yine bu hususta bir canlı yayında da dile getirdim. Bu büyük bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım. Çünkü bazen şunu görüyoruz; yani Allahu Teala kimi zamanlarda kullarının O’nu daha iyi anması için bazı fırsatlar veriyor. Nitekim Ayet-i Kerime’de Allahu Teala’ya ulaşmak adına vesileler arayın deniliyor. Dolayısıyla bizler de bu vesileleri bir fırsat olarak bilmeliyiz. Böylesi bir dönemde Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.)’in hayatını okumak, O’nu yeniden hayatımıza pratize etmek, O’nu yeniden günümüzde okuyabilmek, anlayabilmek özellikle yeni nesle aktarabilmek, rol model olarak yaşatılmasına imkan verebilecek adımlar atmak ve bunun için de vesile olmak önemli bir husustur.” şeklinde konuştu.

“7 ŞUBATA KADAR BAŞVURULAR DEVAM EDECEK”

Vakıf olarak ‘O'nu Oku, O'nu Yaşa’ sloganıyla bu seneki online sınavın daha çok kişiye ulaşması için çalışmalarına hız verdiklerini kaydeden Vakıf Sözcüsü Oğraş, “Başvurular devam ediyor. 7 Şubata kadar da devam edecek. Şöyle bir avantaj da var bu yıl; mesela önceki yıllarda özellikle kış döneminde sınav yapıldığından dolayı gerek hava muhalefeti olsun, gerek ulaşım olsun gerek insan kaynaklarının yetersizliği, gerekse kitapçıkların bir şekilde nakilleri olsun sıkıntılar yaşıyorduk. Ama bu sene böyle bir sıkıntımız da olmayacak. Yani deyim yerindeyse biz sınava gitmiyoruz sınav bize geliyor. Biz okullara sınava girmek için gitmiyoruz, sınav bizim evlerimize geliyor. Dolayısıyla bu büyük fırsattır. Yani bu fırsatı oturduğumuz yerde çok rahat bir şekilde kullanabilme imkânına sahibiz.” cümlelerini kullandı.

“TÜM VATANDAŞLARIMIZIN SİYER YARIŞMASINA BAŞVURMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

7den 70’e herkese siyer yarışmasına başvurup sınava katılması çağrısında bulunan Oğraş, son olarak şunları kaydetti: “Burada esas olan irademizi sağlam bir şekilde kullanabilmektir. Biz irademizi sağlam bir şekilde kullanabilirsek, günlük çalışma programımızı ibadetlerimizle birleştirebilirsek inşallah böylesi bir dönem bizim için daha hayırlı bir sonuca götüreceğine inanıyorum. Bu vesileyle de sizin aracılığınızla da özellikle tüm vatandaşlarımızın Hazreti Peygamber’i (s.a.v.) kendisi için şiar edinen, O’nun sevdası peşinde koşan her kardeşimizin, O’nu okuma fırsatını yeniden bulmak anlamında, böylesi bir siyer yarışması için hazırlığını yapmasını ve başvurusunu yapmasını özellikle temenni ediyorum. İnşallah bu konuda sizin de katkılarınızla daha geniş kitlelere ulaşmış olacağız. Bundan dolayı da tekrar sizlere teşekkür ediyorum.”

Kısıtlamayı fırsata çeviren aileler Siyer Yarışmasına hazırlanıyor

Gaziantep’te Kovid-19 pandemisi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilen bazı aileler, 14 Şubat'ta Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenecek Siyer Yarışmasına hazırlanıyor.

İbrahim Koçyiğit – GAZİANTEP

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl düzenli olarak "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması kapsamında Gaziantep’te yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi olarak 14 Şubat 2021 tarihinde yapılacağı açıklanan ve yarışmada derece yapanlara drone, laptop, tablet, bisiklet ve altın gibi 1001 hediyenin takdim edileceği Siyer Yarışması’na kimileri ailece hazırlanıyor. Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında aylar sonra tekrar uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de vatandaşlar, kısıtlamaya uyarak evde kalıyor.

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evde kalan vatandaşlardan bazıları bu zamanlarını kitap okuyarak değerlendirirken bazıları da 14 Şubat'ta Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenecek Siyer Yarışmasına hazırlanarak değerlendiriyor. Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl gerçekleştirilen Siyer Yarışması’na ailece katıldıklarını ifade eden Ali Özcan, bu yıl da yarışmaya katılacağını söyledi. Pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının yarışmaya hazırlanmak için büyük bir fırsat olduğunu belirten Özcan, kısıtlama günlerinde vakit çok olduğu için ailece yarışmaya hazırlandıklarını ifade etti.

“PEYGAMBER EFENDİMİZ BİZİM REHBERİMİZDİR, ÖNDERİMİZDİR”

Özcan, Siyer Yarışması’nı her yıl düzenli olarak gerçekleştirildikleri için Peygamber Sevdalıları Vakfı’na teşekkür ederek, “Her yıl yarışmaya düzenli olarak okullarda katılıyorduk. Fakat bu yıl siyer yarışması pandemi nedeniyle okullarda yapılamayacak ama çevrimiçi olarak düzenlenecek. Biz de aile olarak yarışmaya başvurduk. Şu anda aile olarak yarışmaya hazırlanıyoruz. Bu yarışmaya herkesin katılması önemlidir ve herkese de tavsiye ederim. Çünkü Peygamber Efendimiz bizim için önemli bir şahsiyettir. Bizler Peygamber Efendimizin ümmetiyiz. Peygamber Efendimiz bizim rehberimizdir, önderimizdir. Biz O’nu tanıdıkça İslam’ı tanımış olacağız.” dedi.

“ARKADAŞLARIMIN DA YARIŞMAYA KATILMASINI TAVSİYE EDERİM”

Siyer Yarışması’na 3 yıldır katıldığını ve bu yıl da katılacağını belirten Hüseyin Özcan şöyle konuştu: “Peygamber Sevdalıları Vakfı’na Siyer Yarışması’nı düzenledikleri için teşekkür ederim. 3 yıldır bu yarışmaya katılıyorum. Bu yıl da yarışmaya katılacağım için ailece yarışmaya hazırlanıyoruz. Hep birlikte yarışma kapsamındaki kitabı okuyoruz. Arkadaşlarımın da yarışmaya katılmasını tavsiye ederim.”

“AİLECE YARIŞMAYA HAZIRLANIYORUZ”

Sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde ve diğer günlerde ailece Siyer Yarışması’na hazırlandıklarını belirten Muhammed Baki Özcan, “Siyer Yarışması’nı her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri için Peygamber Sevdalıları Vakfı’na teşekkür ediyorum. 2 yıldır yarışmaya katılıyorum. İnşallah bu yıl da yarışmaya katılacağım. Şu anda yarışmaya hazırlık yapıyoruz. Ailece yarışmaya çalışıyoruz, soru çözüyoruz.” diye konuştu. 

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir