• DOLAR 32.582
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2430.45
  • ...
Altan Tan: Meclis`teki Yeminle Sorunum Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"İsyanlar ve Seçimler: Ortadoğu`nun Türkiyesi" konulu panel, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü`nde gerçekleştirildi. Bağımsız Milletvekilleri Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder, panele telefonla bağlandı. Sırrı Süreyya Önder, Türkiye`de insanların geleceksizleştirildiğini öne sürerek, "Mevcut sistemler içerisinde kimse gelecek bulamıyor. Türkiye`de de Türk`ü, Kürt`ü, Laz`ı için, herkes için bir geleceksizleştirme operasyonu başladı. İnsanlar buna isyan ediyorlar. Türkiye`de birinci ve ikinci dünya savaşlarından daha uzun süren bir Kürt savaşı vardır" dedi.

Panele telefonla bağlanan Altan Tan da, Türkiye`nin bir yol ayırımında olduğunu ve yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Tan, "Başörtülüler kamusal alanda var olmak istiyor, Kürtler de yerinden yönetim ve ana dilde eğitim istiyorlar.

Aleviler zorunlu din derslerinin kalkmasını ve cem evlerinin açılmasını istiyorlar. Yeni anayasa, bu taleplerin hepsini karşılayabilmeli. Ayrıca meclisteki yeminle benim sorunum var. Bu yemin yanlış. Dinen de yanlış. Eğer yemin edersem daha sonra da Allah`tan özür talep edeceğim" diye konuştu.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir