• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Etiyopya'da hükümet güçlerinin maket bıçaklarıyla sivilleri öldürdüğü iddia edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Etiyopya'nın Sudan sınırına yakın tarım bölgesi Tigray'a bağlı Mai-Kadra kasabasında hükümet güçleri, isyancılara karşı yaptığı operasyonda sivillere saldırdı. Uluslararası Af Örgütü yetkilileri hükümet gücünün sivillere saldırdığı bölgede yaptığı çalışma sonrası, yüzlerce sivilin maket bıçaklarıyla ve boğularak öldürüldüklerini, ölen kişilerin cesetlerinin günlerce ortalıkta kaldığı ortaya çıktı.

GÖRGÜ TANIKLARI SALDIRIYI DOĞRULADI

Bölgesel hükümet iktidar partisi Tigray Halkın Özgürlük Cephesi ve geçen sene Nobel Barış ödülü kazanan Başbakan Abiy Ahmed güçleri arasında çıkan çatışmalara ilişkin, İnsan Hakları ve Uluslararası Af Örgütü'ne konuşan bir görgü tanığı, Tigray güçlerinin kendilerine saldırdığını söyledi. Sudan'a kaçan bazı mülteciler ise AP'ye konuşurken, ifadelerinde hükümet güçlerinin kendilerine saldırdıklarını ve yüzlerce kişiyi öldürdüklerini söylediler.

MAKET BIÇAKLARIYLA YA DA BOĞARAK ÖLDÜRDÜLER

Sudan'a kaçan mültecilerden biri olan Tesfaalem Germay isimli Etiyopya'lı, hükümet güçlerinin müttefikleri olan bazı yerel güçler ile beraber sivillere saldırdıklarını, gördükleri herkesi maket bıçaklarıyla ya da boğarak öldürdüklerini söyledi.

CESETLER ORTADA BIRAKILDI

Öte yandan Germay ölülerin cesetlerinin günlerce ortada bırakıldığını ve bu yüzden cesetlerin koktuğunu söyledi. Çatışmalardan dolayı Suda'a kaçan Abebete Refe, AP'ye yaptığı açıklamada yüzlerce insanın yerel hükümet destekli gruplar tarafından öldürüldüğünü söyledi.

BM ÇALIŞANLARI GÖZALTINA ALINDI

Üst düzey Etiyopya'lı bir yetkili yaptığı açıklamada, yeme ve içme sıkıntısının yaşandığı ülkede geçen hafta yardım dağıtan Birleşmiş Milletler çalışanlarının kısa süreliğine hükümet güçleri tarafından gözaltına alındıklarını, hükümet güçlerinin yemek ve suyu nasıl dağıtacaklarını kendilerine anlattıktan sonra çalışanları serbest bıraktıklarını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir