• DOLAR 32.594
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2422.59
  • ...
Bursa`da Hz. Mevlana ve Mesnevi Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


BURSA- İnegöl İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`nün Şubat ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Sani Konukoğlu Konferans salonunda düzenlenen `Hz. Mevlana ve Mesnevi` konulu konferansa konuşmacı olarak araştırmacı yazar ve mesnevihan Mehmet Fatih Çıtlak katıldı.

 

İnsanoğlunun dünyaya niçin geldiğini asla hatırından çıkarmaması gerektiğini dile getiren Çıtlak, \"Herkesin evinde muhakkak Mesnevi okuması gerekir. Türkiye`nin toplum yapısında kadınların sözü geçerlidir. Bu yüzden özellikle kadınların Mesnevi konusunda adım atmaları gerekmektedir\" dedi.

 

Mesneviyi Hz. Mevlana`nın veya bir evliyanın kitabı olarak okunmaması gerektiğine dikkat çeken Çıtlak, \"Mesnevi`yi, onlara aşkla nasıl erişilir inceliği ile, Kur`an-ı Kerim`i anlamak ve Efendimiz Hz. Muhammed`in sünnetini takip etmek için okumak gerek\" şeklinde konuştu.

 

Konferansa katılan katılımcıalr Mehmet Fatih Çıtlak`ın konuşmasını ilgiyle takip ettiler.

 

Program sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Çıtlak`a çiçek takdim etti. Çıtlak`a ve konferansa yoğun ilgi gösteren vatandaşlara da teşekkür eden Şahin, bu kapsamda kültürel etkinliklerin devam edeceğini belirtti. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir