• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Down sendromlular: BİZİ ÖLDÜRMEYİN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Adana`da down sendromu olduğunu öğrendikleri ikiz bebeğinin anne karnında gelişimini durdurmak için kalbine iğne yapılmasının ardından anne Hatice Demet Buzpınar (36), ile ikiz bebeğinin ölmesi yeni bir tartışmayı alevlendirdi.

Down sendromlu bebeğin anne karnında öldürülmesinin cinayet olup olmadığı tartışılırken huzurevinde cilt bakım uzmanı olarak çalışan down sendromlu Ayşegül Kara`dan (24) tartışmalara çarpıcı bir cevap geldi.

Star gazetesinin haberine göre "Ailemin desteğiyle üniversiteyi bitirdim" diyen Ayşegül "Bizim de yaşama hakkımız var. Ne olur bizi doğmadan öldürmeyin" açıklamasını yaptı.

"ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ, ÇALIŞIYOR"

Adana`da öğretmenlik yapan İsmail (62) - Serpil Kara (59) çiftinin 2 çocuğundan biri olan down sendromlu kızı Ayşegül Kara ve ailesi down sendromlu bebeklerin dünyaya gelmeden yaşamlarının sonlandırılmasına karşı çıktı. İlk çocuğunun da engelli olmasına rağmen doğmasına izin verdiğini belirten anne Serpil Kara, "Ancak 3 gün sonra hayatını kaybetti" dedi.

Ayşegül`ün down sendromlu olduğunu hamileliğinin 4`üncü ayında öğrendiğini anlatan Kara, "Ama hiçbir zaman bebeğimin kalbini durdurmayı hiç düşünmedim. Ona kıyamazdım. Allah bize bu bebeği vermiş biz onu nasıl öldürebiliriz. Her zaman kızımın yanında oldum. Çünkü down sendromlu çocuklar eğitilebilir. Kızım ilkokul, lise, üniversiteyi bile bitirdi. Biz bunu başardık. Üstelik kızım şimdi usta öğretici olarak Adana Huzurevi`nde cilt bakım uzmanı olarak çalışıyor. Biz down sendromlu bir çocuğun neler yapabileceğini gösterdik herkese" diye konuştu.

ÜÇLÜ ÖLÜMDE UYGULAMA NORMAL

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimliği karnındaki ikizlerden biri down sendromlu olan annenin tıbbi müdahale sonrasında ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Trajik olayla ilgili açıklama yapan Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği ise, "Böyle talihsizliklerin bu tür komplikasyon riski olanlarda var olduğu gerçeğinin akılda tutulması gerekir" dedi.

ilgili haber

Anne ve Rahmindeki İkizleri Öldüren İğne

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir