• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
HAMAS'tan Fas açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rafet Nasif yaptığı açıklamada, Fas’ın söz konusu kararının, hukuk tanımaz siyonist rejimin işgalini sona erdirme ve Filistin toprakları üzerinde başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma haklarına yönelik bir darbe niteliğinde olduğunu vurguladı.

İşgal rejimil ile diplomatik ilişkilerin kurulması için varılan anlaşmaların, barış anlaşmaları olmadığını bilakis işgalcilerin ırkçı ve saldırgan yönetimine teslim olmak anlamına geldiğini belirten Nasif, siyonistlerin Filistin topraklarını işgal etmesine meşruiyet kazandırmak yerine onu boykot etmek ve abluka altına almak gerektiğini belirtti.

Yaptığı açıklamada Nasif, işgalci ABD’nin sınırsız desteğini arkasına alan işgal rejimi ile varılan normalleşme anlaşmalarının işbirlikçi ülkelere hiçbir hayır getirmeyeceğini, bu anlaşmalarda Ortadoğu bölgesinde istikrasızlığın artırılmasının ve komşu ülkelerin birliğinin bozulmasının hedeflendiğini belirtti.

 Trump, Fas ve siyonist işgal rejimi ile tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya vardığını ve Batı Sahra'da Fas'ın hâkimiyetini tanıdığına dair bir bildirge imzaladığını duyurmuştu.

Fas Kralı 6. Muhammed de işgal rejimi ile ilişkilerin "en yakın zamanda" kurulacağını açıklamıştı. Fas, bu kararla birlikte, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Sudan'ın ardından işgal rejimi ile son birkaç ay içinde diplomatik ilişki kurma kararı veren dördüncü Arap ülkesi, Kuzey Afrika bölgesinde ise ilk ülke oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir