• DOLAR 32.598
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2408.896
  • ...
Yıldırım`da yeni köprüler ulaşıma açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA -İsmetiye`den Samanlı`ya, Ürünlü`den Odunluk ve Özlüce`ye kadar ihtiyaç duyulan bölgelerde köprü yapan Büyükşehir Belediyesi, sel sularının yıktığı Cumalıkızık ile Otosansit arasındaki köprüleri de yeniden inşa etti. Otosansit Sanayi Bölgesi ile Cumalıkızık Köyü`nü birbirine bağlayan yol üzerine inşa edilen 11 ve 13 metre genişliğindeki 2 köprü düzenlenen törenle trafiğe açıldı.


30 yıllık planlar hayata geçiyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Yıldırım Belediye Başkanvekili Hikmet Aydoğdu`nun da katıldığı törende yaptığı konuşmada başta Yıldırım olmak üzere Bursa genelinde hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgiler verdi.
Yıllardır konuşulan yatırımların bir bir hayat bulduğu bir dönemi yaşadıklarını ifade eden Başkan Altepe, \"25 - 30 yıl önce planlara işlenen yollar, caddeler bu dönemde ortaya çıkıyor. Şehri boydan boya geçen yolların yanında dikey caddelerin açılması için bu dönem 800`e yakın binayı yıktık. Sadece Yıldırım`da Mimar Sinan Bulvarı, Derya Caddesi, Çiçek Caddesi, Vişne Caddesi, Eflak Caddesi, Dağyolu Caddesi, Yeni Mahalle teleferik yolu ve yine planları onay aşamasında olan Güney Çevre Yolu trafiğe önemli nefes aldıran projeler arasında. Bunun yanında Ankara yolu üzerinde Hacivat, Balıklı ve Deliçay Dereleri üzerine yapılan 9 köprü ve hizmete açtığımız Cumalıkızık Köprüsü ilçedeki ulaşım sonuna köklü çözümler getiriyor\" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Otosansit ile Cumalıkızık Köyü`nü birbirine bağlayan yol üzerine yaptırılan 2 yeni köprü Başkan Altepe ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek trafiğe açıldı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir