• DOLAR 32.573
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2426.55
  • ...
Diyarbakır'da 'hayvan içme suyu göletleri' oluşturuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi tarafından 'Hayvan İçme Suyu Göleti' projesi çalışmaları 8 ilçenin 23 noktasında sürüyor.

Merkez Sur ilçesinde rehabilite edilerek kullanıma hazır hale getirilen Karaçalı Göleti'nde incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, oluşturulan göletlerin çevresinde ağaçlandırma yaparak mesire alanları haline getireceklerini söyledi.  

Diyarbakır'ın hayvansal gayri safi milli hasılada Türkiye'de 3'üncü sırada olduğunu belirten Karaloğlu, "İl genelinde yaklaşık 2 milyon küçükbaş ve 700 bin de büyükbaş hayvanımız var. Hayvancılığı teşvik etmek ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza yol, su ve kanal gibi hizmetlerin dışında gelir getirici faaliyetlerde bulunmak üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımızca hizmetler yapıyoruz. Bu hizmetlerden bir tanesi de 'hayvan içme suyu göleti'dir. Vatandaşlarımız kırsalda hayvancılık yaparken hayvanların içme suyuna kolaylıkla ulaşmalarını sağlayacak göletler oluşturuyor veya rehabilite ediyoruz." dedi.

"8 ilçenin 23 noktasında hayvan içme suyu göletlerini tamamlamak üzereyiz"

Karaçalı köyünde bulunan göletin zaman içerisinde etraftan gelen toprakla dolup çamurla kaplandığını belirten Karaloğlu, "Muhtarımızın talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi olarak göleti rehabilite ettik ve çevresini ağaçlandırdık. Burası; evcil hayvanların, kazların, göçmen kuşların ve börtü-böceğin istifade edebileceği güzel bir gölete dönüştü." ifadelerini kullandı.

Karaloğlu, "Bu proje kapsamında şu anda Diyarbakır'ın 8 ilçesinin 23 noktasında hayvan içme suyu göletlerini tamamlamak üzereyiz. Bu göletlerin inşallah etraflarını ağaçlandırarak bir tür mesire alanları da oluşturmuş olacağız." açıklamalarında bulundu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir