• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Cadde ve sokaklar kısıtlamadan muaf olan esnaf ve görevlilere kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemler arasında yer alan hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının ardından, Ağrı'da sessizlik hakim oldu.

 

Cuma günü saat 21.00'de tüm Türkiye'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması pazartesi sabah saat 05.00'e kadar devam edecek.  

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile Ağrı'nın cadde ve sokakları da boş kaldı.

Sabahın ilk ışıkları ile vazifelerinin başında olan görevliler ve yasaktan muaf esnaf ise iş yerlerini açık tutarken, taksiciler de yasaktan muaf olanlara hizmetlerini sürdürdü.

Esnaf Abdullah Demirkol, vatandaşların acil ihtiyaçları için iş yerlerini açık tuttuklarını belirterek şunları söyledi:

Kısıtlamalar var, ihtiyaçlarımızı ve masrafımızı karşılayamayacağımızı bildiğimiz halde iş yerimizi açıyoruz, hizmet vermeye devam ediyoruz.

Taksici esnafından Kenan Ergül ise, "Sokağa çıkma kısıtlaması var, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz, tabi hizmet edeceğimiz vatandaşlarımızın da mazereti olacak. Mesela kamu görevlisi olanlar, hastaneye gitmek zorunda kalanlar ya da otobüs, uçak bileti olanları taşıyoruz. Herhangi bir mazereti yoksa taksiye alamayız, zaten alırsak da bunun cezası var, bu konuda vatandaşları kesinlikle uyarıyoruz." dedi.

Fırıncı Yusuf Tahtalı ise kendilerine yürüme mesafesi uzaklıkta bulunan vatandaşların gelip alışveriş yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz ki işyerimiz ve bizim sektörümüzde faaliyet yürüten esnaf sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuluyor. Bize yürüme mesafesi uzaklıkta bulunanlar ve ayrıca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olanlar gelip alışveriş yapıyorlar." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir