• DOLAR 32.585
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2432.13
  • ...
İşgalcileri 3. İntifada Korkusu Sardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail ordusunda görev yapan üst rütbeli subaylar, İsrail zindanlarında açlık grevi direnişini sürdüren Filistinli esirlerle dayanışmak için Batı Yaka’nın birçok noktasında başlayan gösterilerin üçüncü bir intifadaya dönüşebileceği noktasında uyardılar.

İşgal ordusundaki subaylar, şu anki şartların 2000 yılında başlayan intifadanın şartlarına fazlasıyla benzediğine dikkat çektiler.

Üst rütbeli subaylar İsrail radyosuna verdikleri demeçte, Amerika Başkanı Obama’nın bölgeye yapacağı ziyaret öncesinde gereken tedbirlerin alınmadığı konusunda yetkilileri uyararak, gereken tedbirler alınmazsa Batı Yaka’da başlayan şiddet olaylarının daha büyük hadiselere neden olacağını, sınırın güney kesiminde Hamas, kuzey kesiminde ise Hizbullah ile çatışmalara zemin hazırlayabileceğini ifade ettiler.

Siyonist subaylar, Batı Yaka’daki şehirler ile Yahudi yerleşimcilerin geçtiği yollarda ve askeri geçiş noktalarında olayların patlak vermesini beklediklerini, Batı Yaka’daki güvenlik ortamının değişmesinde görüşmelerin durmasının, ekonominin gerilemesinin ve gelecekle ilgili belirsizliğin Filistinlilerde yarattığı moral bozukluğunun ve umutsuzluğun neden olduğunu kaydettiler.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir