• DOLAR 32.575
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.517
  • ...
Konya`da şehadet gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi tarafından Özel Anadolu Öğrenci Yurdu`nun konferans salonunda gerçekleştirilen `Yolumuzdaki Öncüler ve Şehadet` programına katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Programda Abdulvahhap Şeriatı ve Mehmet Çolak`ın okuduğu Kur-an-ı Kerim tilavetleriyle başladı. Açılış konuşmasını ise AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş yaptı.

İslam`ın bir bütün olduğunu, İslam`ın bir bütün olarak anlaşılıp, anlatılmamasından dolayı İslam dünyasının belalara ve musibetlere duçar olduğunu belirten Güneş, Müslümanların cihadı unuttuklarını ileri sürdü.

Güneş, " Cihat etmeyi bir kenara bırakalım biz Müslümanlar, cihat kelimesinin anlamını bile unuttuk. Bundan dolayı belalar yağmur gibi, yağdıkça yağıyor ve maalesef, dünyaya baktığımız zaman ağlayan anaların Müslüman analar, işgal edilen toprakların da Müslümanların toprakları olduğunu görürüz" dedi.

Programda bir konuşma yapan AGD Gençlik Komisyonu Başkanı Osman Gökçepınar ise toprakları kanlarıyla sulayan şehitler sayesinde İslam dininin bugünlere geldiğini söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan sinevizyon gösterisinde Şeyh Şamil, İskilipli Atıf Hoca, İzzettin El- Kassam, Hasan el Benna, Metin Yüksel ve Şeyh Ahmet Yasin gibi şehitlerin şahsiyetleri ve şehadetleri kısa kısa anlatıldı.

Sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan eğitimci yazar Muhittin Yıldırım, "Şubat ayı diğer aylardan farklıdır, zira Şubat ayı, şehitler ayıdır. Şehitlik ise, İslam`ın en yüce mertebesidir. Cihadı kavramak ve şehitliği anlamak kolay bir şey değildir" dedi.

Yıldırım, konuşmasının devamında cihadın İslam`daki konumuna değindi. (M. Ata Doğu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir