• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
103 yaşındaki Mardinli Emine Nine, İspanyol gribinden sonra koronavirüsten de şifa buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Mazıdağı ilçesi Poyraz Mahallesi Temli Sokak’taki müstakil evde eşi vefat ettikten sonra tek başına yaşamını sürdüren 103 yaşındaki Emine Tekin, tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın hayatını kaybettiği koronavirüse yakalandı.

Tekin, koronavirüs semptomları görüldükten sonra çocukları tarafından Mazıdağı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

2 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Burada ilaç verildikten evine gönderilen ve 7 gün boyunca tedavisini evde sürdüren Emine Nine, durumu ağırlaşınca tekrar Mazıdağı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Tekin, burada yapılan ilk müdahalelerin ardından Mardin Devlet Hastanesine sevk edildi. 2 gün yoğun bakımda, 14 gün de serviste kalan Tekin, iyileşti.

95 YIL ÖNCE İSPANYOL GRİBİNDEN ŞİFA BULMUŞTU

Babasının vefatından sonra annesinin yalnız yaşamaya başladığını belirten Hatice Doğan, “Annemin bugüne kadar hiç kimsenin yardımına ihtiyacı olmadı. Evinin temizliğini, yemek yapımını alışverişi kendisi yapıyordu. Bugüne kadar hep doğal beslendiği için hiç ağır hastalık geçirmedi, sadece kendisinin anlattığı 95 yıl önce İspanyol gribine yakalanmış. O zamanlar sağlık teknolojisi gelişmediğinden çok fazla insanın hayatını kaybettiğini bize anlatıyor. O zaman da yakalanmıştı ve o salgın hastalığı da atlattı.” dedi.

Annesinin bu sene de binlerce insanın hayatını kaybettiği koronavirüsü atlattığını belirten Doğan, “Sağlık çalışanlarına çok teşekkür ederiz. Hem refakatçi hem de sağlıkçı olarak daima yaşlı insanların tedavisini yürüttüler.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir