• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cuma namazı sonrası eller yağmur duası için semaya kalktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya merkez Battalgazi ilçesi Kernek Camii İmamı Bünyamin Kaya’nın okuduğu hutbe ve ardından kıldırdığı Cuma namazının ardından yağmur duasına geçildi. Camii imamı Kaya’nın yaptığı Yağmur duasına cami cemaati hep bir ağızdan âmin dedi.

 

Cuma namazının ardından İLKHA’ya konuşan vatandaşlar, toprağın, ekinlerin ve tüm canlıların suya muhtaç olduğunu ve susuz bir hayatın olamayacağını belirterek, yağmur yağması için duada bulunduklarını ve tek temennilerinin dualarının kabul olup yağmurun yağması olduğunu kaydettiler.

“Su olmazsa hayat olmaz çünkü tüm varlıklar suya muhtaçtır”

Son yıllarda ülkede büyük afetlerin meydana geldiğini hatırlatan İbrahim Gül, “Bunların başında da kuraklık var. Bugün memleketimize hayırlı rahmetler yağdırması için Rabbimize yalvardık. İnşallah yaptığımız dualar kabul olur ve rahmetini ülkemize yağdırır.Su olmazsa hayat olmaz. Çünkü tüm varlıklar, canlılar ve bitkiler suya muhtaçtır. Bundan dolayı suyun kıymetini bilmeliyiz. Özellikle tarımda kullandığımız suyu çok bilinçli bir şekilde kullanmalıyız. Vatandaşların suyu bilinçli bir şekilde kullanmaları için gerekli bilgilendirme çalışmalarının yapılması gerekir.” diye belirtti.

“İnşallah Allah-u Teala dualarımızı kabul eder”

Covid-19 salgını nedeniyle tüm vatandaşların perişan olduğunu bunun üzerine kuraklığın da eklendiğinde mağduriyetlerin daha da çoğalacağını dile getiren Ali Rıza Koç, “Zaten geçim sıkıntısı var bir de yağmur olmayınca nasıl olacağını insan düşünmek bile istemiyor. Cuma namazı sonrası yağmurun yağması, ölmüşlerimiz ve rızkımız için dua ettik. İnşallah Allah-u Teala (Celle Celaluhu) dualarımızı kabul eder.” dedi.

“İnşallah ülkemize yağmurla birlikte bereket gelir”

Tüm Müslümanların cumasını kutlayarak sözlerine başlayan Kadir Malay, “Yağmur yağması için yağmur duası yaptık inşallah dualarımız yerini bulur. İnşallah ülkemize yağmurla birlikte bereket gelir diye temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“İnşallah Rabbim hayırlı yağmurlar yağdırır ve toprak ile ekinler suyla buluşur”

Camide Cuma namazı sonrası yağmur duası da yaptıklarını söyleyen Suriyeli Ahmed Muhammed, “Çiftçiler ve ekinler yağmuru beklemekte. Bizler de bugün yağmur duası yaptık. İnşallah Rabbim hayırlı yağmurlar yağdırır ve toprak ile ekinler suyla buluşur.” dileğinde bulundu.

“Kıyamet yaklaştıkça, Allah-u Teala bizleri afet, kıtlık ve musibetlerle sınıyor ki hatalarımızı düzeltelim”

Hayırlı rahmetlerin yağması temennisinde bulunan Hikmet Akıcı, şöyle devam etti: “Rabbimizden umut ediyoruz onun lütfu çoktur. İnşallah hayırlı rahmetler verir. Allah, insanların şükretmesi, günah ve hatalarından dönmesi için uyarıyor. Bu yaşananlar kıyamet alametleridir. Kıyamet yaklaştıkça, Allah-u Teala bizlere afet, kıtlık ve musibetler veriyor ki hatalarımızı düzeltelim.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir