• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Siyonist sevicisi Sisi’den ihanet kervanına katılan Fas'a övgü(!)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbeci Sisi, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Fas ve israilin aralarındaki ilişkileri ABD himayesi altında normalleştirmeyi kabul eden önemli gelişmeyi büyük bir ilgiyle takip ettim. Bölgemizde daha fazla istikrar ve bölgesel iş birliği sağlayacağı için bu önemli adıma değer veriyorum” ifadelerini kullandı.

Fas; BAE, Bahreyn ve Sudan'dan sonra ihanet kervanına katılan 4'üncü Arap ülkesi oldu

Filistin yönetimi ile siyonistler arasında 1993 yılında varılan Oslo Anlaşması akabinde Fas ve işgal rejimi arasında düşük düzeyde ilişki başlamıştı. Ancak 2002'de 2'inci İntifada'nın başlamasıyla Fas, tek taraflı olarak ilişkileri askıya almıştı.

https://ilkha.com/dunya/fas-trump-in-bati-sahra-rusveti-karsisinda-isgalci-siyonist-rejimle-anlasmaya-vardi-146067

Uzun süredir başta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olmak üzere Arap ülkeleri ile siyonistler arasında perde arkasından yürütülen gizli süreç, Trump'ın ağustos ayında BAE, Eylül ayında da Bahreyn'in işgal rejimi ile ihanet anlaşmasına vardığını duyurmasıyla açığa çıkmıştı. Sudan da bu "normalleşme" ihanetine katılmıştı.

Trump, dün de Fas ve işgal rejiminin tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya vardığını ve Batı Sahra'da Fas'ın hakimiyetini tanıdıklarına dair bir bildirge imzaladığını Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Fas Kralı da işgal rejimi ile ilişkilerin en yakın zamanda başlayacağını açıkladı. (İLKHA)

 

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir