• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siirt'te eller yağmur duası için semaya kalktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bugün Cuma namazında "Su: Hayat ve Şifa Kaynağımız" konulu hutbe okundu.

İslam'ın israfı yasakladığı belirtilen hutbede, "Aziz dinimiz İslam, suyu ölçülü kullanmayı ve israf etmemeyi emreder. Nitekim Resûl-i Ekrem (Sallallahu Aleyhi Vesellem), bir sahabenin abdest alırken fazla su kullandığını görünce, 'Bu ne israf!' diyerek onu ikaz etmiştir. Sahabenin 'Abdestte de israf olur mu?' sorusu üzerine 'Evet, akan bir nehirde (abdest alıyor) olsan bile!' diye cevap vermiştir. Peygamberimizin bu uyarısı, suyun ibadet maksadıyla bile olsa asla israf edilmemesi gereken nadide bir nimet olduğunu bize hatırlatmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Cuma namazının ardından Müslümanlar, yapılan yağmur duasına katıldı. Kuraklığın kalkması için topluca dua edilerek niyazda bulunuldu.    

İsmail Karataş

"Çiftçinin gözü yağacak yağmuru gözlüyor"

Son 6 aydır Türkiye genelinde özellikle çiftçilerin suya hasret kaldığını belirten cami cemaatinden İsmail Karataş, "Allah'ın izniyle bugün yaptığımız dua neticesinde inşallah yağmur yağacaktır, ellerimizi açtık dua ederek Allah'a yalvardık. Türkiye genelinde kuraklık var. Tam 6 aydır yeryüzüne bir tek damla yağmur yağmadı, milletin, çiftçinin gözü yağacak yağmuru gözlemektedir. Çiftçilerimizin ektiği buğday ve nebatların yeşerebilmesi için yağmura ihtiyaç var. Rabbimizden umutluyuz, inşallah yağmur yağacak." ifadelerini kullandı. 

Cafer Şenal

"Ülke olarak büyük bir imtihandan geçiyoruz"

"Müslümanlar olarak kendimize çeki düzen vermeli Allah'ın emir ve yasaklarına uymalı ve hak yolunda yürümeliyiz." diyen Cafer Şenal, ülke olarak büyük bir imtihandan geçtiğimizi kaydetti.

Şenal, "Bugün Cuma namazı sonrasında yağmurun yağması için dua ettik. Rabbimiz milletimizin gözünü yaşlı bırakmasın. Gece-gündüz düşünüyoruz ve büyük bir sıkıntı var. Bu da Rabbimizin bir imtihanıdır, bu dualarımız inşallah boşa gitmeyecektir. Bol bol dua etmeli, namaz kılmalı, dinimize sahip çıkmalıyız, elimizden başka bir şey gelmiyor. 2020 yılında ülkemiz çok zarar gördü, çok büyük sıkıntılar yaşadık." diye konuştu.

Mücahit Can

"Suyunuz çekilir ise onu indirecek kimdir?"

Suyun insan varlığı için çok önemli olduğunu dile getiren Ziraat Mühendisi Mücahit Can, dünyada iklim değişikliği ve küresel ısınma nedeni ile bir kuraklık yaşandığına dikkat çekti.

Can, "İnşallah ilerleyen dönemlerde daha büyük sıkıntılar olmaz. Her şey Allah'ın elinde. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de 'Suyunuz çekilir ise onu indirecek kimdir?' diye buruyor ama bunun yanında bilimsel çalışmalar da yapmamız gerekiyor. İnşallah suyu israf etmeyiz. Suyu tasarruflu bir şekilde kullanmalı ve suyun değerini bilerek planlamamızı yapmalıyız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir