• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Şanlıurfa'da eller "rahmet" için açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bugün Cuma namazında "Su: Hayat ve Şifa Kaynağımız" konulu hutbe okundu.

Şanlıurfa 11 Nisan Camiinde okunan hutbede;  Allah'ın canlılara en büyük nimetlerinden birinin hayat kaynağı olan "su" olduğu ifade edildi.

İslam'ın israfı yasakladığı belirtilen hutbede, "Aziz dinimiz İslam, suyu ölçülü kullanmayı ve israf etmemeyi emreder. Nitekim Resûl-i Ekrem (sallahu aleyhi ve sellem), bir sahabinin abdest alırken fazla su kullandığını görünce, 'Bu ne israf!' diyerek onu ikaz etmiştir. Sahabinin 'Abdestte de israf olur mu?' sorusu üzerine 'Evet, akan bir nehirde (abdest alıyor) olsan bile!' diye cevap vermiştir. Peygamberimizin bu uyarısı, suyun ibadet maksadıyla bile olsa asla israf edilmemesi gereken nadide bir nimet olduğunu bize hatırlatmaktadır." ifadedeleri kullanıldı.

Son zamanlarda yaşanan kuraklığa dikkat çekilen hutbede, "Bildiğiniz gibi, son zamanların en kurak yılını yaşadığımız bu günlerde ülkemizde suya ve yağmura ihtiyaç duyulmaktadır. Siz kıymetli cemaatimizi, Cuma namazının farzından sonra yapacağımız yağmur duasına katılmaya davet ediyorum." denildi.

Cuma namazının kılınmasının ardından kuraklığın kalkması için topluca dua edilerek niyazda bulunuldu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir